Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Книги КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» - Агнєшка Мєлех «Емі і Таємний Клуб Супердівчат»

В сьогоднішіній нашій добірці літератури книги польської письменниці – Агнєшки Мєлех, яка народилась у Білостоці 1969 році. Писати почала з ранніх років, перша книжка із серії «Емі і Таємний Клуб Супердівчат» вийшла друком у 2013. Випускниця полоністичних студій, також здобула післядипломну освіту «Література для дітей та підлітків у контексті сучасних викликів» при Інституті польської літератури Варшавського університету. 

Аннєшка є авторкою книжок для дітей серії «Емі і Таємний Клуб Супердівчат», що вийшли у видавництві «Wilga» (Grupa Wydawnicza Foksal), а також – «Яга Чеколяда і таємна вежа» та «Яга Чеколяда і володарі вітру». 

 

Мєлех А. Емі і Таємний Клуб Супердівчат : повість / Агнєшка Мєлех ; пер. з польської В. Міщук ; худож. М. Бабінська. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2020. − 176 с. : іл. 

«Емі і Таємний Клуб Супердівчат» – перша книжка з серії польської письменниці Агнєшки Мєлех про допитливу шестирічну дівчинку, яка обожнює таємниці.

 На дошкільній підготовці Емі разом з подружками засновує Таємний Клуб Супердівчат. Що ж таємничого може трапитися в житті дошколярок? Невже загадкові люди в аеропорту настільки підозрілі, що дівчаткам доводиться шпигувати за ни­ми навіть в оперному театрі? Таємний Клуб просто-таки полює на таємниці, а якщо їх нема – дівчата вигадують їх самі.

 

Мєлех А. Емі і Таємний Клуб Супердівчат. Гурток іспанської : повість / Агнєшка Мєлех ; пер. з польської Д. Матіяш ; худож. М. Бабінська. − Львів : Видавництво Старого Лева, 2020. – 152 с. : іл. 

«Емі і Таємний Клуб Супердівчат. Гурток іспанської» – друга книжка з серії польської письменниці Агнєшки Мєлех про допитливу шестирічну Емі, яка обожнює таємниці.

 Пригоди Емі і Таємного Клубу тривають! Навчання у підготовчій групі добігло кінця − і дівчата пішли у перший клас. Там на них чекають нові пригоди й нові загадки. Куди зникла папуга Базіка зі шкільного звіринця і як її розшукати? Чому вчителька іспанської мови так підозріло поводиться? А її веле­тенська коробка, яку вона притягла до школи, здається... розмовляє! Щоб розплутати всі таємниці, Емі разом із подружками доведеться виявити неабияку кмітливість. Буде весело!

 

 

Мєлех А. Емі і Таємний Клуб Супердівчат. На сцені : повість / Агнєшка Мєлех ; пер. з пол. Д. Матіяш ; худож. М. Бабінська. − Львів : Видавництво Старого Лева, 2020. − 176 с. : іл. 

«Емі і Таємний Клуб Супердівчат. На сцені» – третя книжка з серії польської письменниці Агнєшки Мє­лех про допитливу дівчинку, яка обожнює таємниці.

Ворожіння на день святого Андрія справджується! Емі, Флора та їхні батьки їдуть до Італії. Там вони знайомляться із красномовним Лючано й довідуються про таємницю одного театру. Повернувшись із мандрівки, дівчата записуються до театральної академії.

У день їхнього великого дебюту все йде не за планом! Прем’єра вистави «Чарівник країни Оз» повисла на воло­синці… Чи встигне Таємний Клуб Супердівчат врятувати виставу? І яка незвичайна помічниця стане дівчатам у пригоді?

 

 

Мєлех А. Емі і Таємний Клуб Супердівчат. Слідство під час канікул : повість / Агнєшка Мєлех ; пер. з пол. Д. Матіяш ; худож. М. Бабінська. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2021. − 176 с. : іл. 

Уррра! Почалися канікули!

 Уже не треба рано вставати і щодня робити уроки! Емі, Флора, Фау та Франек їдуть у село Жаб’ячий Ріг до бабусі Емі. Літо в будиночку біля річки минає чудово: можна веселитися в саду, ходити по чорниці, будувати курінь і кататися верхи. Але в Таємному Клубі Супердівчат канікул не буває! Адже з бібліотеки Жаб’ячого Рогу кудись зникають книжки. Цікаво, чи це книгогризи постаралися, чи хтось навмисне вирішив завдати шкоди книгозбірні? Наші друзі беруться до справи! Чи вдасться їм розплутати і цю загадку?