Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Книги КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» - Джуліан Ґоф

 

Любі друзі, сьогодні в нашій добірці чудові та кумедні книги Джуліана Ґофа ‒ романіста, драматурга, поета, музикана і сценаріста, лауреата численних премій, який народився в Лондоні, виріс в Ірландії, а нині мешкає в Берлині. Джим Філд – ілюстратор, дизайнер персонажів і режисер анімаційних фільмів, лауреат численних премій. Виріс у Фарнборо, працював у Лондоні,а нині мешкає в Парижі. Його перша книжка-картинка «Агов, Коти!». яку написав Пітер Бентлі, одержала «Кумедну премію Роальда Дала». Мабуть, найбільше вславився тим, що малював жаб на колодах для дитячого книжкового бестселера «Ой, Жаба!»

 

Ґоф Дж. Ведмедиця і Кролик. Що за шкідник у ліс проник? / Джуліан Ґоф ; пер. з англ. Л. Андрієвської ; худож. Дж. Філд. – Київ : Форс Україна, 2021. ‒ 112 с.

Це глибока за змістом терапевтична казочка про розважливу Ведмедицю і її друга Кролика, в якого завелися таргани у голові. Його дратує ВСЕ. Він БОЖЕВОЛІЄ від стукоту Дятла, тиші, що раптово запала, повільності Черепахи, хропіння подруги у барлозі і власної невдоволеності. Так і хочеться дати копняка! Інколи самому собі… І ситуація зайшла б в глухий кут, якби не Ведмедиця! Чи думали ви колись, що дика звірина може бути психотерапевтом? Ще й ТАКИМ? Саме подруга навчить Кролика управляти емоціями. Так-так, ця маленька книга ‒ це не просто цікавий текст, красиві картинки, виразні персонажі, вона – практикум з підвищення рівня емоційного інтелекту. І в цьому її особлива цінність!

 

Ґоф Дж. Ведмедиця і Кролик. Цей руйнівник танцювати не звик / Джуліан Ґоф ; пер. з англ.  А. Колодніцької ; худож. Дж. Філд. – Київ : Форс Україна, 2021. ‒ 112 с.

У лісі зникають дерева, залишаються лишень пеньки. Розливається струмок,  затоплюючи долину… Для когось зі звірів такі зміни – на ліпше, для інших ‒ катастрофа!  Що  оберуть  перші? Особисту вигоду чи благо для всіх? І чи раціонально відмовлятися від смаколиків заради спокійного життя друзів? Гострих питань із реального життя у цій книзі багато, Ведмедиця, Кролик, їхні  друзі (й колишні недруги) навчаються  вирішувати їх разом. А з ними – і читачі, маленькі й великі.