Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Книги КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» - Кріс Рідделл «Оттолайн»

 

Сьогодні в нашому огляді книги Кріса Рідделла – відомого ілюстратора, письменника Серії : «Оттолайн»

На сьогоднішній день талановитий художник проілюстрував близько двохсот книг. Найбільш тісно він співпрацює з такими відомими авторами як Пол Стюарт, Кетрін Кейв, Рассел Бренд та Ніл Гейман. Крім цього, Кріс Рідделл є автором близько чотирьох десятків книг, найбільш відомі з яких – «Імператор Абсурдії», цикли про Юну Леді Гот та Оттоліну Браун. Роботи ілюстратора тричі нагороджені медаллю Кейт Грінуей, а також були відзначені премією ЮНЕСКО, Costa Book Award. У 2015 році Кріс Рідделл отримав медаль Hay Festival і був визнаний одним із найвидатніших сучасних ілюстраторів.

 

Рідделл К. Оттолайн і Жовта Кішка / Кріс Рідделл ; пер. з англ. Т. В. Марунич ; худож. К. Рідделл. – Харків : Вид-во «Ранок», 2020. ‒ 176 с.

Оттолайн – маленька дівчинка, за якою доглядає любий пан Манро (волохате створіння з болота у Норвегії), поки її батьки подорожують світом. Друзі обожнюють вирішувати складні задачки та видумувати дотепні плани.

Одного разу увагу Оттолайн привертають статті в газеті про пограбування квартир заможних пані. Тим часом пан Манро помічає оголошення про зникнення кімнатних песиків. Чи пов’язані ці злочини, і хто стоїть за ними?

 

 

Рідделл К. Оттолайн іде до школи / Кріс Рідделл ; пер. з англ. Т. В. Марунич. ‒ Харків : Вид-во «Ранок», 2020. – 176 с.

Одного дня Оттолайн знайомиться із Сесилією Форбс-Лоуренс III, і дівчатка швидко стають подругами. Але, на жаль, нова знайома має днями поїхати до школи. Оттолайн не хоче втрачати подругу й також записується до цієї школи. Згодом з’ясовується, що там живуть примари! Якщо це так, то Оттолайн це доведе.

 

 

 

 

 

Рідделл К. Оттолайн у морі / Кріс Рідделл ; пер. з англ. Т. В. Марунич. – Харків : Вид-во «Ранок», 2020. – 176 с.

Цього разу все летить шкереберть через відсутність взаєморозуміння між товаришами. Пан Манро втікає до Норвегії, аби відшукати троля на ім’я Особливо Велика Нога, натомість Оттолайн бере собі в супутники ведмедя. Чим закінчаться пошуки пана Манро? Хто прийде на допомогу дівчинці? І чи насправді тролі настільки огидні істоти?

 

 

 

 

 

Рідделл К. Оттолайн і Фіолетовий Лис / Кріс Рідделл ; пер. з англ. Т. В. Марунич ; вірші В. О. Білан. – Харків : Вид-во «Ранок», 2020. – 176 с.

Цього разу Оттолайн разом із паном Манро влаштовують званий обід, на який запрошено усіх їхніх друзів та нового загадкового знайомого Фіолетового Лиса. Він кумедний, вигадливий і полюбляє всілякі дрібнички. Але є в нього одна проблема ‒ він не помічає, що вже має найбільший скарб. Чи допоможуть йому Оттолайн і пан Манро не втратити кохання?