Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Добірка книг з фонду КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» - Мартин Содомка

 

Сьогоднішня наша добірка літератури присвячена книгам чеського письменника Мартина Содомки. 

Промисловий дизайнер і художник-ілюстратор з Чехії Мартін Содомка в 2012 році несподівано відкрив у собі талант дитячого письменника. Одного разу Мартину спало на думку написати книгу, яка наочно і просто пояснила б як влаштована та чи інша техніка. В результаті з'явилася ціла серія «технічних казок».

На сторінках книг на вас чекатимуть не лише технічні таємниці, а й захопливі історії, які траплятимуться з пацючками та їхніми друзями.

Приємного читання!

 

Содомка М. Як змайструвати автомобіль / М. Содомка ; пер. Т. Савченко.  – Львів : Видавництво Старого Лева, 2018. – 56 с.

Двоє друзів, пацючок Арні і горобець Зила, надумали змайструвати автомобіль. До них приєднався жабун Крістіан, який вміє роздобувати все необхідне, тож можна весело братися до роботи. Наші герої живуть на околиці, поблизу старих дворів, майстерень і великого звалища. У такому середовищі меткий розум і гострий язик їм аж ніяк не зашкодять. Читаючи цю історію, сповнену пригод і труднощів, ви зрозумієте, як влаштований автомобіль і як він функціонує. Ви зможете дізнатися, як працюють двигун, зчеплення, гальма, а також – чимало цікавого.

 

Содомка М. Як змайструвати літак  / М. Содомка ; пер. Т. Савченко.  – Львів : Видавництво Старого Лева, 2018. – 57 с.

Герої книжки «Як змайструвати літак» – друзі-нерозлийвода горобець Зила і пацюк Арні вирішили змайструвати літак, аби полетіти в мандри. Це завдання не з простих, як зрештою, і сконструювати автомобіль. Але ж і це їм торік вдалося!

З цієї книги Ви не лише довідаєтесь з яких деталей складається літак, як ним керувати, що таке підйомна сила і що потрібно для доброго польоту, але й пізнєте цінність справжньої дружби.

 

Содомка М. Як змайструвати мотоцикл  / М. Содомка ; пер. Т. Савченко.  – Львів : Видавництво Старого Лева, 2018. – 57 с.

На власноруч змайстрованому літаку друзі повернулися з далекого півдня. Мандрівка далася їм нелегко, і новий досвід, напевно, змінив їхнє уявлення про світ.

Арні більше не тягне на пригоди, він би краще гуляв зі своєю подружкою Люсі. Але плани довелося змінити. На Вас чекає багато несподіванок.

 

Содомка М. Як прокласти залізницю / М. Содомка ; пер. Т. Савченко.  – Львів : Видавництво Старого Лева, 2018. – 71 с.

Автор запрошує читачів помандрувати в епоху, коли почали прокладати залізничні колії та виробляти перші поїзди. 

Разом із героями Ви дізнаєтесь  як працює паровий двигун, як конструюють локомотив і як прокласти тунель та знайти найкращий маршрут для колії, а ще про те, що всі винаходи потрібно запатентовувати.