Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

День археолога – добірка книг з фондів КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей»

Щороку 15 серпня в Україні на офіційному рівні відзначають – День археолога.

 

Археологія – широка дисципліна, яка присвячена вивченню старовинної культури та історії через знаходження й дослідження матеріальних предметів – наприклад, будівель, знарядь праці чи кераміки.

 

Зануритись в чарівний світ давніх-давен можна не тільки прийнявши активну учать в розкопках та експедиціях, а ще й через неймовірні книжки-комікси.

 

Разом з мишенятком Джеронімо та його друзями Ви потрапите в Стародавній Рим, в Єгипет епохи побудови пірамід, в Америку, яку ще не встигли відкрити та інші країни та континенти.

 

Стрибаймо на хвилю пригод і нових відкриттів!

 

Стілтон, Джеронімо Шахраї в Колізеї / Д. Стілтон ; пер.: А. Поритко, М. Войцеховський ; худож. Васабі! Студіо. - Львів : Ірбіс Комікси, 2015. - 48 с. - (Всесвітньовідомий комікс)

Джеронімо Стілтон та його команда відправляються у Стародавній Рим, країну гладіаторів, а саме у 80 рік нашої ери, у часи відкриття одного з найбільших амфітеатрів світу – величного Колізею.

 

 

 

Стілтон, Джеронімо Відкриття Америки / Д. Стілтон ; пер.: А. Поритко, М. Войцеховський ; худож. Л. Претто, Д. Корсі ; графіка М. Баттальїн. - Львів : Ірбіс Комікси, 2019. - 48 с. - (Всесвітньовідомий комікс)

Джеронімо Стілтон та герої переносяться у часи Христофора Колумба услід за котами-піратами, які хочуть привласнити собі честь відкриття Америки. Джеронімо та його друзів чекає довга та нелегка подорож Атлантичним океаном разом з експедицією Колумба.

Чи вдасться Джеронімо захистити історію та допомогти Колумбу зробити своє відкриття?

 

 

Таємниця Сфінкса : комікси / Д. Стілтон ; пер. А. Поритко, М. Войцеховський ; худож. Л. Претто, Д. Корсі. - Львів : Ірбіс Комікси, 2015. - 48 с. - (Всесвітньовідомий комікс)

Пригода триває! Джеронімо Стілтон, миша, що є головним редактором газети “Гризун” і його друзі люблять подорожувати в часі та вивчати історію світу. Цього разу вони відвідують славний Єгипет у часи побудови пірамід.

 

 

 

Стілтон, Джеронімо Слідами Марко Поло / Д. Стілтон ; пер.: А. Поритко, М. Войцеховський ; худож. М. Баттальїн ; графіка М. Лоріні. - Львів : Ірбіс Комікси, 2018. - 48 с. - (Всесвітньовідомий комікс)

У цьому коміксі Джеронімо знову зіштовхується зі своїми найзапеклішими ворогами — котами-піратами, які відкрили спосіб подорожувати в минуле, щоб змінювати історію... Цього разу Терсілла, Котордон III та Бонзо вирушили у 1292 рік у Ханбалик — столицю Стародавнього Китаю. Вони придумали нову схему зміни історії, в яку збираються вплутати не кого іншого, як знаменитого італійського мандрівника Марко Поло! Чи зможуть Джеронімо, Патті, Бенджамін, Пандора та вічно голодний жартівник Трап покласти край злодійству котів?