Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Добірка книг КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» - Всесвітній день котів

 

Щорічно 8 серпня відзначається Всесвітній день котиків за ініціативою Міжнародного фонду захисту тварин. Це неофіційне свято з’явилося у 2002 році.

За статистикою 80% людей мають домашніх улюбленців. При цьому коти займають перше місце від загальної кількості вихованців. Котики завоювали не тільки реальний світ, вони стали супер героями літературних творів. 

Пропонуємо Вам, любі читачі, добірку книг де головні герої - це пухнасті улюбленці.

Приємного читання! 

 

Вдовиченко, Г. 36 і 6 котів : вусато-хвостата історія для дітей / Г. Вдовиченко ; худож. - оформл. Н. Гайда ; ред. М. Савка. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2020. - 136 с.

36 і 6 котів – саме стільки, не більше й не менше, хвостатих героїв Галини Вдовиченко – оселилося одного дощового вечора в помешканні пані Крепової попри її бажання. Але серце непоступливої господині до котів-безхатьків прихилила киця-сфінкс Баронеса. Ані пані Крепова, ані її племінник Стас навіть уявити собі не могли, чим обернеться вторгнення у їхнє маленьке помешкання 36 дорослих і 6 маленьких котів.

 

 

Гантер, Е. На волю! : цикл "Пророцтва починаються". Книга перша / Е. Гантер ; пер. з англ.: К. Дудка, О. Українець; худож. - оформл. О. І. Панченко. - Харків : АССА, 2019. - 304 с. 

Сюжет першої книги «Коти-вояки. На волю!» розповідає про життя домашнього кошеняти, яке вирішило втікти від своїх господарів на волю. У хащах незайманого лісу дикі племена котів відчайдушно змагаються за свою територію і за право вижити. Що станеться з рудим хатнім котиком, який опинився в самісінькому центрі цих котячих війн? Тут його точно ніхто не погладить по загривку і не нагодує смачною їжею. У нього є вибір: або повернутися назад і бути живою іграшкою, або випустити на волю свої дикі інстинкти і стати справжнім вояком Клану…

 

 

Геращенко, О. Котономіка, або Як коти економіку будували / О. Л. Геращенко ; худож.-оформл. О. А. Гугалова-Мєшкова ; худож. А. Овчарова. - Харків : Фоліо, 2020. - 160 с. 

У такі давні часи, що їх ніхто не пам’ятає, між кішками й людьми спалахнула справжня ворожнеча. Тож комусь доведеться піти… Та чи зможуть коти прожити без людей? А чому б і ні, якщо вчитимуться давати собі раду: добувати їжу, будувати житло, захищатися від ворогів та й загалом думати про розвиток і майбутнє.Проте з’ясувалося, що встановлені в котячій країні порядки подобаються далеко не всім. Хтось прагне порядку, а хтось – творчості, хтось працює абияк, а в когось – купа завзяття й енергії. Тож недовго чотирилапі протрималися однією спільнотою: згодом різні групи котів і різні системи почали між собою змагатися. Хто з них переможе? Яка модель розвитку доведе свою життєздатність?

 

Гейман, Н. Кораліна / Н. Гейман ; пер. з англ. О. . Мокровольський ; худож. К. Рідделл. - Київ : Видавнича група КМ- БУКС, 2020. - 192 с. 

Щось дивне коїться у новому будинку Кораліни. Дивина полягає ані в тумані чи котові, який, здається, стежить за нею, ані в знаках небезпеки (в якій опинилась Кораліна), що міс Примула та Форсібіллі (нові сусідки Кораліни) розгледіли в чаїнках. Справжня дивина - "інший дім" за старими дверима у вітальні. "Інші мама й тато" з чорними очами-ґудзями і білосніжно-паперовою шкірою чекали на Кораліну. Тепер вони хочуть, щоб вона залишилася з ними. Назавжди. Кораліна знає: якщо вона увійде у ті двері, то може вже ніколи не повернутися назад.

 

 

Гридін, С. Кігтик Ковбаско / С. Гридін ; худож.: А. Нечаєвський, Д. Нечаєвська. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2016. - 152 с. 

П’ятикласникові Олегові життя власного кота Кігтика Ковбаска здається мало не щастям – їж, гуляй і вилежуйся, скільки влізе. Проте одного ранку хлопцеві доведеться прокинутися… котом. А Ковбаскові – піти до школи замість свого господаря. Якими ж пригодами обернулося це дивне перетворення?

 

 

 

 

Каарла, Р. Агенти домашніх тварин: Нові домашні улюбленці та нові друзі. Книга 1 / Р. Каарла, С. Каарла ; пер. з англ. Ю. Підгорна ; ред. І. Малевич ; худож.: Р. Каарла, С. Каарла. - Київ : РІДНА МОВА, 2021. - 104 с. 

Кеті-Е — жвава дівчинка, яка любить тварин, електроніку та програмування. Ті-бот — летючий робот, якого створила Кеті-Е. Вони — агенти домашніх тварин, і їхня місія — розв’язувати проблеми домашніх улюбленців.

Про все це ви дізнаєтеся, приєднавшись на день до пригод Кеті-Е та її напарника-робота!

 

 

 

Хайденрайх, Е. Неро Корлеоне : історія одного кота / Е. Хайденрайх ; пер. з нім. С. Лісовик, худож. К. Бухгольц, ред., авт. передм. С. Привалова. - Київ : Nebo Booklab Publishing, 2017. - 96 с. 

Історія Ельке Хайденрайх розповідає про харизматичного чорного кота Неро Корлеоне. Розум і почуття гумору — ті дві безцінні якості, якими наділений цей дотепник. Вороги його боялися, свої — поважали. Впевненість і сміливість допомогли Лев'ячому серцю завоювати світ у розмаху кількох будинків та кількох країн.Правила гри Неро Корлеоне прості — він однозначно головний. І крапка.