Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Пригодницькі книги з фонду КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей»

 «Читання – це один з витоків мислення і розумового розвитку»

В. Сухомлинський

 

Сьогодні пропонуємо Вам, любі читачі, зустріч з захоплюючими книжками українських письменників. А. Кокотюха, С. Дерманський, А. Бачинський – це класика дитячої літератури. Пригодницькі історії влучно доповнять Ваш літній настрій.

 Приємного читання!

 

Бачинський, А. З Ейнштейном у рюкзаку : повість / Андрій Бачинський ; худож. М. Вінклер. ‒ Львів : Видавництво Старого Лева, 2019. ‒ 152 с. : іл.

 

Мандрівка школярів у гори, яка мала би стати чудовим відпочинком, обернулася несподіваною пригодою для трьох однокласників ‒ красеня-футболіста Олега, красуні Солі та тихого і таємно закоханого у Солю Юрка. Як знання законів фізики та вміння застосувати їх на практиці допомогло підліткам у небезпечних для життя умовах ‒ читайте у захопливій пригодницькій повісті Андрія Бачинського «З Ейнштейном у рюкзаку».

 

 

 

 

Дерманський, С. Стонадцять халеп Остапа Квіточки : повість. Книга перша: чудернацька / Сашко Дерманський ; худож. М. Паленко. - видання третє. ‒ Київ : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2019. ‒ 224 с. : іл.

 

Не секрет, що книжки відомого українського письменника Сашка Дерманського, написані буцімто для дітей, з шаленою втіхою «поглинають» і старші читачі, включно з бабусями й дідусями. Цього разу автор утнув іншу штуку: «Стонадцять халеп Остапа Квіточки» ‒ книжка, написана нібито для старшої читацької аудиторії, але ж… Немає жодних сумнівів, що чудернацькі та смішні пригоди молодого вчителя Остапа й не менш чудернацькі та смішні походеньки недодідька Вельзепера припадуть до смаку не лише старшим, а й молодшим школярам.

 

 

Кокотюха, А. Таємниця підводного човна : пригодницький детектив / Андрій Кокотюха ; худож. А. Василенко ; ред. І. Малкович ; авт. вірша С. Жадан ; худож.- оформл. Ж. Мусієнко. - Видання сьоме. ‒ Київ : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2019. ‒ 272 с. : іл.

Вони шукали й знаходили скарби по всій Україні ‒ на землі і під землею. Тепер на часі ‒ підводні пригоди. У Криму, на темному дні загадкової бухти, лежить «Сом» ‒ один із перших підводних човнів Українського Чорноморського флоту. Майже сто років тому його затопила команда, щоб він не дістався ворогам молодої Української держави.

На борту «Сома» ‒ справжній скарб, що може розкрити чимало таємниць і змінити уяву про один із героїчних епізодів нашої історії. Але що за чудовисько стереже вхід до цієї бухти? І хто ще полює за цим підводним скарбом, аби заволодіти ним і знищити таємницю? Про це хочуть дізнатися наші давні знайомі, невтомні шукачі скарбів: київські хлопці Данило й Богдан, їхня приятелька Галка з Полтавщини та незмінний член безстрашної команди, бойовий африканський страус на ім’я Футбол.

Третя частина популярної детективної серії з життя сучасних школярів, що полюють за скарбами, пропонує ще більше пригод і несподіваних відкриттів. А ще нагадує: свою країну треба любити… Новий пригодницький детектив популярного українського письменника Андрія Кокотюхи захоплює з першої до останньої сторінки.