Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Що почитати влітку?

 Хороша та книга, яку відкриваєш ‒ смакуючи,

а закриваєш ‒ збагатившись.

А. Олкотт

 

Любі читачі, пропонуємо вашій увазі огляд цікавих книг з фонду КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей»

 

 Гулей Марта, Купріян Ольга та Рижко Олена подарують вам гарні емоції від прочитання їхніх книжок. Захоплюючі історії, неймовірні ситуації, дружба, кохання, ризики – це те чим наповнена наша нова добірка літератури.

Буде захоплююче!

 

Гулей, Марта. Одного дня вона розкаже : повість / М. Гулей ; ред. Г. Т. Сенькович ; палітурка П. Васильченко. ‒ Київ : ВЦ Академія, 2020. ‒ 144 с. : іл.

 

Рвонути на рок-фест, щоб дома не здогадалися, ‒ круто. Можна автостопом, якщо бізнес-клас ніхто не пропонує. А поруч буде не Денис  ‒ красень на всю школу, а просто друг, з яким зручно, але зовсім не тойво ‒ Тарік. Головне ‒ це шанс відв’язатися від мами та її набридливих запитань. Так думала Мія.

Якщо їхати на рок-фест, то тільки з Мійкою ‒ може, вдасться побути з нею наодинці по-дорослому. І їхати треба автостопом ‒ так прикольніше. Аж тоді Мійка зрозуміє, що він не просто друг. Так думав Тарік.

 

 

Дорога підготувала їм детективні пригоди ‒ хоч Шерлока Холмса подавай, щоб із тим розібрався. Мію розривало між думками про свою фігуру, меседжами від Дениса і присутністю поруч Таріка, який уже поводився не зовсім як друг. Тарік схвильовано долав дистанцію до Мії, переживаючи те, що було, і те, що було не так. Тільки на фесті Тарік відірвався на повну й показав Мії, який він, і то було великою несподіванкою для неї. І зовсім неочікувані зустрічі і враження на фесті менше дістали Мію, ніж те, що вона зрозуміла про себе.

 

Купріян, Ольга. Солоні поцілунки : повість / О. Купріян ; ред. Т. Стус ; палітурка А. Шавлач. ‒ 2-ге вид. ‒ Київ : ВЦ Академія, 2020. ‒ 128 с. : іл.

 

Навіть і подумати не могла Мілка, що в день її чотирнадцятиліття вибухне стільки проблем. На межі краху опиниться все, що було ідеальним чи виглядало таким. Сім’я, в якій батьки роками після смерті сина не спілкуються. Чарівна зовнішність, якій бракує хіба що грудей більшого розміру. Високі оцінки, крім із кількох точних предметів. Близька подруга, якої не зрозуміти. Звабливий хлопець, який ще не знає себе. Запаморочливі французькі поцілунки із солоним присмаком сліз…

Як склеїти те, що розбито вщент? І чи потрібно склеювати ‒ чи не краще позбутися його? Коли дорослішаєш, усе стає таким заплутаним. Часом не можна ступити й кроку, щоб не скривдити чиїхось почуттів. Доводиться вибирати між трьома закоханими хлопцями. Визнавати свою провину. Гірко ридати. Сміятися до кольок у животі. Кохати не того, хто цього вартий. Отримувати по заслузі…

 

 

Мілка та її друзі ходять до школи й на танці, кохають, сміються, помиляються. Вони ‒ звичайні підлітки зі звичайними проблемами й переживаннями. Шукають себе, і в них є одне літо для виправлення того, що виправити надзвичайно складно.

 

Рижко, Олена. Знає тільки Мару : повість / О. Рижко ; палітурка О. Мишанська. ‒ Київ : ВЦ Академія, 2018. ‒ 128 с. : іл.

 

У кожного свої причини. Серж мріє стати дигером. Ігор попався «на слабо». Лесі не терпиться довести власну дорослість. Яну погнало «розбите» серце. Мару отримала такий подарунок, та й була ще одна причина… Міка потребує грошей, тому й узявся їх супроводжувати. А ще є Рум ‒ крутий дигер і загадкова особистість. Він ‒ категоричний, розсудливо-рішучий і небагатослівний. Підземелля ‒ його стихія. Рум знає про нього все. І встигає врятувати наївну компанію від фатальної небезпеки. Є якась таємниця між ним і Мару, є натяки на їхнє майбутнє. Яким воно буде, Рум, мабуть, здогадується, а Мару ‒ знає. А можливо, все навпаки. Бо є ще один хлопець, і чимось він цікавий Мару. Перебування на межі життя і смерті випробовують їх усіх. Хтось панікує, впадає у відчай, хтось уперто шукає вихід і сили пробиратися далі, навіть закохується і поривається здобути сексуальний досвід…

А невмолимі хвилини наближають небезпеку. У цьому спресованому часі кожен відкриває в собі себе несподіваного. Кожен поривається збагнути себе. Кожен хоче стати іншим.