Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Щомісячних зустрічей у рамках проекту "Історії Славутича"

 

Щомісячних зустрічей у рамках проекту "Історії Славутича"

(З досвіду  роботи Славутицького ЗБІЦ Київської області)

 

У Славутицькому Бібліотечно-інформаційному центрі з'явилася нова традиція: проведення щомісячних зустрічей у рамках проекту "Історії Славутича".

Програма "Славутич - це Ми" стартувала у лютому з ініціативи міського відділу культури, загальноміського бібліотечно-інформаційного центру та Громадської ради з розвитку міста. 

9 березня відбулася зустріч із заслуженим учителем України, кандидатом математичних наук Миколою Петровичем Пихтарем.

Спочатку присутні познайомилися з цікавою людиною, яка зробила неоціненний внесок у розвиток нашого міста. Його заслуга в тому, що він зумів розбудити інтерес до свого предмета і створив всі умови для розвитку математичних здібностей у учнів. Результат не змусив себе чекати: більше трьох тисяч його вихованців навчаються і працюють у різних куточках світу.

Гості заходу, міський голова Славутича Юрій Фомічов, почесний мер міста, доктор економічних наук, професор Володимир Удовиченко, начальник відділу культури Славутича Ніна Баришевська дуже тепло відгукнулися про героя зустрічі.

Потім була розглянута нагальна тема: подальший розвиток вищої освіти у Славутичі, а саме, створення північноукраїнського ядерного наукового хабу в нашому місті.

У ході зустрічі присутні дізналися про можливість здійснення проекту Міжнародного університету за участю будь-якого Європейського або Американського університетів. Створення умов для залучення студентів до нашого міста – ключове завдання, виконання якого повністю змінить статус нашого міста.

Не міг не порадувати інтерес нашої молоді до циклу ціх заходів, присвячених минулому та яскравому майбутньому нашого міста. З радістю чекаємо на нові зустрічі, цікаві теми та активну участь небайдужих людей, завдяки ентузіазму яких ми й творимо свою історію!

 

Кропта О. В.

завсектором клубної роботи 

Славутицького ЗБІЦ 

 

Київської області