Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Вшануймо Героїв Небесної Сотні

 

Матеріл подано без змін

 

Вшануймо Героїв Небесної Сотні

(З досвіду роботи Публічної бібліотеки  відділу культури Кагарлицької міської ради)

 

Свобода – фундаментальна характеристика людського існування, це можливість вільного вибору та усвідомлення власної відповідальності за цей вибір. Герої Небесної Сотні зробили свій вибір – виборювати свободу та гідність, віддавши за це життя. Вони загинули за те, щоб Україна розвивалася як вільна демократична держава.

20 лютого ми вшановуємо пам’ять тих, хто став першими героями російсько-української війни. З нагоди цієї дати у бібліотеках-філіях Публічної бібліотеки відділу культури Кагарлицької міської ради було проведено ряд заходів: година пам’яті «Лицарі Небесної Сотні» (Філія 1 Бібліотека для дітей), урок мужності «Народ мій завжди є, народ мій завжди буде» (Філія 5 Демівщинська сільська бібліотека), виховна година спільно з працівниками музею виховна година  «Вшануймо Героїв Небесної Сотні» (Філія 7 Кадомська сільська бібліотека), година-реквієм «Реквієм Небесній Сотні» (Філія 15 Ставівська сільська бібліотека), годину пам’яті «Герої не вмирають» (Філія 17 Халчанська сільська бібліотека).

Також було розгорнуто книжкові виставки «Небесна Сотня… Їх імена ніколи не забути» (Центральна бібліотека), «Героями посмертно стали» (Філія 7 Кадомська сільська бібліотека), виставка-спогад «В  небо піднімались ангели» (Філія 10 Липовецька сільська бібліотека),  «Майдан – мужність, воля, біль» (Філія 18 Черняхівська сільська бібліотека).

 У філії 5 Демівщинська сільська бібліотека провели конкурс плакатів «Воїни світла, воїни добра» та виготовляли паперових ангелів.

Чітка громадянська позиція та готовність обстоювати її до кінця – це ті якості, які мали Герої Небесної Сотні та які гідні наслідування. Їхня смерть змінила суспільну свідомість українців, актуальну значущість таких понять як право на самовизначення, гідність, свобода, суверенність держави, демократія, європейський вибір.

Лілія Литвин,

директор Публічної бібліотеки