Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Долучилися до «тихої акції»

 

Матеріал подано без змін

 

Долучилися до «тихої акції»

(З досвіду роботи Броварської міської публічної бібліотеки)

 

19 лютого у Броварській міській публічній бібліотеці вшанували Героїв Небесної Сотні тихою акцією "Ангели пам'яті". 

Працівники бібліотеки спільно з Міжнародним Благодійним Фондом "Добро України" організували екскурсію-знайомство для вимушених переселенців  – дітей та їхніх батьків, які зараз проживають у Броварах. 

Гостей ознайомили з приміщенням, фондами та послугами закладу. 

У читальному залі завідуюча бібліотеки Лідія Стрельченко розповіла присутнім про День Героїв Небесної Сотні, його значення в історії та про вшанування героїв. Вона зупинилася на постаті Антоніни Дворянець  –загиблої мітингувальниці, жительки Броварів, українки з великим серцем, мами, бабусі, яка стала ангелом для своїх рідних та всієї України. Іменем Антоніни Дворянець названо вулицю - недалеко від бібліотеки. Цією світлою тихою акцією Лідія Стрельченко запропонувала вшанувати Небесну Сотню, а також усіх загиблих за Україну.

Майстер-клас зі створення паперових ангелів пам'яті провела бібліотекар І категорії дитячої кафедри бібліотеки Тетяна Бабіч. В акції взяли участь діти та їхні батьки, бібліотечні працівники та присутня на заході директор МБФ "Добро України" Ольга Ткаченко. 

Учасники виготовили по дві фігурки ангелів: по одній із них "оселилися" на дереві поряд із бібліотекою, а інші кожен мав змогу розмістити на свій розсуд будь-де  – на деревах у парку, або в дворі біля свого будинку. 

Цього дня паперові ангели стали нагадуванням про подвиг, вшануванням пам'яті та пересторогою для всіх нас.

#ангелипамяті #тихаакція #тихаакція2023

 

Лідія Стрельченко,

завідуюча Броварської міської публічної бібліотеки