Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Нас єднає рушник-рекордсмен»

День Соборності цього року має особливий зміст.

Заступник голови Київської обласної державної адміністрації Олег Торкунов звернувся до учасників заходу з влучними словами щодо необхідності та значення дій кожного в досягненні перемоги. Як і століття тому, українці вкотре довели, що спроможні об’єднатися попри всі складнощі. 

Соборність – це ключовий аспект усвідомлення українцями заходу України та Наддніпрянщини того, що вони мають спільну ідентичність, мову, культуру, історію та політичні традиції. 

Про особливу значимість даної події звернулась до присутніх Тетяна Семенова – заступник голови Київської обласної ради: «Наш народ зрозумів, що незважаючи на те, під контролем яких держав ми перебуваємо та на яких територіях, ми є один народ – українці. Саме це усвідомлення і дає можливість виборювати і відстоювати кожен клаптик нашої землі».

Відзначення Дня Соборності проходило за участі творчого колективу, який представив гостям чудову літературну композицію, що створила піднесений патріотичний настрій.

Голова постійної комісії КОР з питань освіти, науки, культури, духовності та релігій Олена Шуст не могла не звернути увагу на цей зворушливий момент, підкресливши , що діти - це наше сьогодення, цвіт, сила і відродження нації.

На заході були присутні депутати Київської обласної ради, заступники та начальники управлінь, представники Національної бібліотеки України для дітей, голова національного реєстру Книги рекордів України, голови Громадських організацій, друзі та партнери, поціновувачі культури.

20 січня в межах заходу було відкрито експозицію найбільшого тканого рушника, який виготовлено студентами Фахового коледжу культури і мистецтв м. Калуша. Минув рік, як Національна бібліотека України для дітей, саме у День Соборності України, офіційно відкрила Всеукраїнську естафету єдності: «Нас єднає рушник-рекордсмен». 

За цей час рушник-рекордсмен побував вже у багатьох дитячих бібліотеках України і сьогодні Київська обласна бібліотека для дітей щаслива прийняти естафету та представити цей, без перебільшення, рукотворний шедевр довжиною в 11 м 79 см, в якому поєднано етнографічні орнаментальні мотиви з усієї України. 

Книга рекордів України відзначила рекордами і організаторів заходу.

Запрошуємо відвідати експозицію та зробити пам’ятне фото: м. Київ, Русанівська набережна, 12.