Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Веселковий дивосвіт поезій Тетяни Строкач

 

На чергове заняття розмовного клубу «Говорімо українською» до бібліотеки-філії №1 для дітей завітала дитяча поетеса, педагогиня Тетяна Строкач. Говорили про важливість і роль мови в житті кожної людини, її багатство й красу.

Діти залюбки слухали вірші пані Тетяни, надруковані в підручниках «Українська мова та читання» для другого та третього класів. Наявність віршів саме у підручниках викликало у присутніх неабияке здивування, адже сааме цими книгами вони користуються в школі.

Також учасники заходу ознайомилися з творчим доробком поетеси, надрукованим у дитячих журналах «Котя  малюк», «Колобочок», «Крилаті». 

Пані Тетяна розповіла про свої збірки поезій «Веселковий дивосвіт», «Краплинки доброти», «Хованки», «Хто сховався під землею», «Динозаври». 

Оскільки під час заняття повторювали розділові знаки, Тетяна Тезіславівна зачитала про них вірші. Адже розділовим знакам присвячений цілий розділ книги «Краплинки доброти».

Авторка охоче розповіла про ще одне своє захоплення – виготовлення ляльок-мотанок та запропонувала юним читайликам створити з тканини символ нового року – кролика. Дітлахи завзято взялися до роботи. Сподіваємося, що для України цей рік буде переможним і його символ – теж боєць. Тож створювали кроликів справжніми вояками – в балаклавах і маскувальних сітках.

Щиро дякуємо пані Тетяні за цікаву зустріч! Зичимо натхнення, нових книг та вдячних читачів.

 

Тетяна Качанова, зав. бібліотекою-філією №1

для дітей КЗ БМР Білоцерківська ЦБС ім. П.Красножона, 

Київська обл.