Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

В КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» відбулося відкриття персональної виставки живопису «Крізь час» Анатолія Горового

 

 В КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» 10 березня 2021 року відбулося відкриття персональної виставки живопису «Крізь час» українського художника, історика, прозаїка, поета та педагога Анатолія Горового, уродженця Київської області.

Відкрив виставку директор КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей», заслужений працівник культури України, кандидат історичних наук — Микола Зніщенко, представивши художника та ознайомивши гостей з його творчістю.

Серед запрошених гостей були присутні поетеса, заступниця голови правління Всеукраїнської творчої спілки «Літературний форум» — Віра Свістун, начальник відділу музейно-освітньої роботи Національного заповідника «Києво-Печерська Лавра» — Олег Топилко, жителі м. Києва та бібліотечні працівники (30 осіб).

Роботи, представлені на виставці, присвячені образам з минулого, сповнені сили, внутрішньої динаміки й емоційної напруги.

Відкриття виставки транслювалося в прямому ефірі на сторінці КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» у Facebook і всі охочі могли долучитися до перегляду.

Захід проводився з дотриманням усіх протиепідеміологічних та карантинних норм.

Народився майбутній митець у селі Йосипівка тоді Узинського, а нині — Білоцерківського району Київської області. Походить з давнього козацького роду Горових, які отримали шляхетство наприкінці ХVІІ століття.

Автор книжок прози: «Доки щабля в руці» — химерна повість для дітей і дорослих та «Аліпій — перший руський іконописець» — повість про події ХІІ ст. У 2009 році вийшла збірка його поезій «Там, за обрієм, коротка мить». Як художник — пише в стилі експресіонізму, з 2008 року відбуваються персональні виставки його робіт.

Анатолій Горовий є одним із творців принципів сучасної музейної педагогіки, автор ідеї сприйняття молодим поколінням музейних парадигм через власні творчі зусилля.

Виставка експонуватиметься з 10 березня по 02 квітня 2021 року. Бібліотека запрошує усіх бажаючих долучитися до прекрасного.