Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«З Київщиною в серці»

В КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» у відділі обслуговування читачів-учнів 5-9 класів оформлено книжкову викладку «З Київщиною в серці», до дня утворення Київської області, яке щорічно відмічаєтья 27 лютого.

Київщина – це земля з багатовіковою  історією, мальовничою природою, мудрими та талановитими людьми. Київську область із центром у м. Києві було утворено 27 лютого 1932 року. Область є однiєю  з двадцяти п’яти областей України та в числi  найбільших (шосте місце за розмiром) у державi, яка займає близько п’яти вiдсоткiв території України.

З Київською землею пов’язані: геніальний твір «Слово о полку Ігоревім», написаний одним із учасників боїв з половцями біля Переяслава 1187 р., в якому вперше згадується слово «Україна»; перший твір з історії Давньої Русі  Нестора-літописця «Повість временних літ». Саме на Київщині народилися і почали творити: славетний гетьман України Іван Мазепа, автор Державного гімну незалежної України Павло Чубинський, незабутній поет-класик Андрій Малишко, талановитий сучасник, Герой України Іван Драч. На Київській землі вперше побачила золото хлібного лану і синь небес поетеса світового рівня Ліна Костенко. На цій славній землі творили свої геніальні шедеври – народна художниця Катерина Білокур, Марія Примаченко та інші видатні митці, які принесли Україні світову славу.

Київщина сповнена  дивами. Вона несказанно багата на культурні та історичні визначні пам'ятки. Їхати у пошуках натхнення можна в будь-якому напрямку і гарантовано відкрити для себе багато нового та цікавого.

Київщина уміє дивувати і надихати.

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» запрошує познайомитись з різноманітними виданнями про історію, звитягу, красу Київщини і, які будуть корисними в подорожах Київською областю.