Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Казки та легенди Криму»

 КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» в своєму проєкті «Кримська світлиця» представляє

електронну книжку «Казки та легенди Криму»   

          

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» продовжує інформаційно - просвітницький проєкт  «Кримська світлиця», що  проводиться з метою соціальної адаптації громадян України, які залишили тимчасово окуповану територію України - Автономну Республіку Крим (АРК) і представляє електронну книжку «Казки та легенди Криму» про дивовижні події з минулого цього прекрасного півострова.

 

Безцінною духовною скарбницею кожної нації є усна народна творчість. Її ще називають фольклором, що в перекладі означає — народна мудрість. Жанри фольклору  надзвичайно різноманітні — це казки, прислів’я, загадки, пісні, думи тощо. Вони, по-суті, є художнім відтворенням історії, культури, побуту, традицій, віруваннь  народу. З далекої давнини вони приносять, сучасникам думки, мрії, сподівання  людей, відтворюють їхню боротьбу проти гнобителів чи іноземних поневолювачів.

 

Багатовікова історія Криму зберігає таємниці тисячоліть, адже тут жили різні племена і народи, які змінювали історію людства,  існували міста-держави, кримські береги та води Чорного  моря сповнені звитяжної слави. Про ті далекі часи до сьогодення дійшли казки і легенди. Електронна книжка «Казки та легенди Криму»  -  це не звичайний аудіо диск, це – свого роду, казкова енциклопедія  цієї легендарної місцевості. Тут – захоплюючі розповіді про сміливих грецьких поселенців та хоробрих правителів-воїнів, загадкове Тмутараканське князівство та походи українських козаків. Казки та легенди ввібрали і творчість вільнолюбного  кримсько-татарського народу.

 

Електронна книжка «Казки та легенди Криму»  вмістила 12 цікавих казок: 

1. Динозавр на ім'я Дін

2. Гайда! На мамонтів! 

3. Як Гікія Херсонес врятувала 

4. Сказання про Митридата Євпатора

5. Савмак – цар скіфський 

6. Аттіла – цар гунів 

7. Тмутаракань – князівство Київське

8. Як стало солоним Чорне море 

9. Як князь Голіцин виноград вирощував 

10. Казка кримського лісу 

11. Казка про чарівний якір та славне місто Феодосію 

12. Як Людина в Криму здоров'я знайшла.

 

Ці казки можна не тільки прочитати  на моніторі свого комп’ютера, а і послухати. Тексти майстерно, творчо озвучено з чудовим музичним супроводом. Якщо хтось читає швидше, ніж оповідачі, або є бажання спершу роздивитися усі ілюстрації – за допомогою «миші» може кожен гортати сторінки цієї електронної книжки. Електронна книжка розрахована на дітей молодшого та середнього шкільного віку.

Хто уважно читає –  дізнається  багато цікавого та пізнавального.