Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Рідна країна - моя Україна!»

Є свята, які зіткані з добра і любові до нашої рідної України, які висловлюють дух народу, символізують його минуле, сьогодення і майбутнє. До їх числа, безсумнівно, відносяться День Державного Прапора України та День Незалежності України.

23 серпня український народ відзначає День Державного Прапора.

Синьо-жовтий прапор для українців – це символ свободи і боротьби за незалежність. День Незалежності – головне державне свято України, що відзначається щорічно 24 серпня на честь прийняття Верховною радою УРСР «Акта проголошення Незалежності України». Ця визначна дата навічно увійшла в історію нашої держави, золотою сторінкою її біографії, започаткувала нову епоху в житті українського народу.

З нагоди головних державних свят нашої країни в усіх бібліотеках Іванківської ЦБС експонуються книжкові виставки та проводяться огляди літератури «Незалежність, омріяна віками», «Знай нашу історію», «Україна - незалежна, демократична держава!», «Соборна. Вільна. Кольорова», «Живу тобою, Україно!»,«Рідна країна - моя Україна!», «Стежками історії України», «Україна - єдина країна!» та ін.

https://cutt.ly/dfdgFmE

https://cutt.ly/IfdfCD6

https://cutt.ly/tfdg4fx

Експозиції містять матеріали, які висвітлюють розвиток української нації та державності, формування національної ідеї, розбудову незалежної, демократичної Української держави, історію українського прапора.

Україна – країна трагедій і краси, країна, де найбільше люблять волю і найменше знали її, країна гарячої любові до народу й чорної зради, довгої віковічної боротьби за волю.

Бібліотекарі сіл Жміївка та Сидоровичі, разом з читачами, провели акцію-єднання «З Днем народження, Україно!».

https://cutt.ly/SfdoPJ4

Також в Жміївській бібліотеці-філії №22 було проведено патріотичну годину «Символи України - Герб, Прапор, Гімн»

Бібліотеки сіл Обуховичі, Кропивня долучилися до марафону з привітаннями #марафоносвідчення «Ми народились в незалежній Україні» /започаткований НБУ для дітей/.

https://cutt.ly/ofddtvo

https://cutt.ly/6fdsNWg

Бібліотекарі району, разом зі своїми читачами, приєдналисядо районної патріотичної акції «Вічно живи, Україно!»

https://cutt.ly/jfddD0u

Поетично-музичні вітання до Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України лунали у виконанні користувачів бібліотек-філій Станішівка, Запрудка, Горностайпіль, Дитятки, Димарка, Термахівка, Олива, Варівськ, Розважів, Русаки, Кропивня, Жміївка.

https://cutt.ly/Rfdd2ou

Серпантином малюнків «Це моя Україна, це моя Батьківщина» вітали Україну та своїх односельчан читачі Оранської бібліотеки-філії №7.

Конкурси малюнків «Синьо-жовтий прапор України»,«Моя країна - Україна!» відбулися в бібліотеках сіл :Горностайпіль, Дитятки, Станішівка, Варівськ, Страхолісся. Конкурс творчих робіт «Це моя Україна, це моя Батьківщина» провели в бібліотеці-філії №39 с. Русаки.

https://cutt.ly/ifdggqn

З Днем народження Україно! Нехай не міліє джерело нашої віри, надії і любові до рідної землі, додається енергія, впевненість у власних силах і переконаннях.

Людмила Яковенко,

бібліограф ЦБС