Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Методичний день з слухачами курсів зазначеного інституту групи: шкільні бібліотекарі

20 лютого 2020 року КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» (генеральний директор М. Зніщенко), в рамках співпраці з «Інститутом після дипломної освіти»  Київського університету ім. Б. Грінченка, проведено методичний день з слухачами курсів зазначеного інституту групи: шкільні бібліотекарі.

На початку Хвилиною мовчання всі учасники, разом з колективом бібліотеки, вшанували пам’ять загиблих Героїв Небесної сотні. На допомогу в бібліотечній діяльності з питань сприяння патріотичному вихованню читачів було презентовано, підготовлений бібліотекою, біобібліографічний покажчик «Герої Небесної сотні Київщини» та виставку-інсталяцію в хол-галереї бібліотеки, присвячену пам’яті Героїв Небесної сотні м. Києва та Київської області.

Заступник генерального  директора  по науковій роботі Людмила Соляник ознайомила присутніх з історією бібліотеки, її внеском в становлення і розвиток спеціалізованих бібліотек для дітей України, можливостями і потужністю бібліотеки на теперішній час як Київського обласного науково-методичного, координаційно-консультативного, інформаційного центру з питань бібліотечного обслуговування дитячого і дорослого населення Київської області.  В своїй консультації Л. Соляник наголосила на важливості співпраці комунальних бібліотек з шкільними бібліотеками і підкреслила їх різні, але обопільно важливі функції.

Завідувач відділу довідково-бібліографічної та інформаційної роботи Катерина Кіслєнкова презентувала Екологічний портал та можливості його використання, створений на сайті бібліотеки, а також правовий ресурс «Я-дитина! Я – особистість!».

Завідувач сектору відділу обслуговування читачів-учнів 5-9 класів Світлана Ткач надала консультацію по формах роботи та ресурсів бібліотеки з актуальних питань роботи з читачами середнього та старшого шкільного віку. На завершення вона презентувала відео, підготовлене спеціалістами бібліотеки, «А Сотня відлітала в Небеса», і яке було через флеш-копіювання надано присутнім для подальшого використання в роботі.

 Методичний день пройшов плідно, творчо, в активному професійному спілкуванні.