Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Горить свіча… Уста за них в молитві: загиблим нагородженим воїнам АТО Київської області присвячується»

В КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» (генеральний директор: М. П. Зніщенко) відбулась Презентація, присвячена 28-й річниці Незалежності України, всіх 12-ти випусків біобібліографічного покажчика «Горить свіча… Уста за них в молитві: загиблим нагородженим воїнам АТО (ООС) Київської області присвячується», що вийшли в серії «Захисники України. ХХІ сторіччя».

Робота над укладанням покажчика ведеться з 2014 року.

Посібники підготовлені головним методистом КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей», заслуженим працівником культури України Сітько Вірою Григорівною за активної підтримки генерального директора бібліотеки, кандидата історичних наук, заслуженого працівника культури України М. П. Зніщенка. В основу покажчиків покладено матеріали, представлені районними, міськими централізованими бібліотечними системами та окремими бібліотеками і деякими музеями Київської області. Всі випуски покажчика мають електронну і паперову версії, з якими можна ознайомитися в науково-методичному відділі КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей». Крім того, зазначені базові матеріали відображені у відповідній зведеній картотеці. До 11-ти випусків покажчиків створено 12-й випуск, який містить «Алфавітний покажчик імен».

Під час Презентації всіх 12-ти випусків зазначеного покажчика присутні ознайомилися з історією та перебігом подій його створення, обставинами життя і героїчної загибелі учасників АТО (ООС) з Київщини, які віддали своє життя за незалежність і цілісність України. Про це не можна було ні говорити, ні слухати без сліз. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих героїв і віддали священну данину їх рідним і близьким.

Всі присутні висловили думку і впевненість в тому, що народ України зробить все для того, щоб наша країна назавжди залишалась незалежною, вільною і процвітаючою Державою, щоб загиблі герої, в своїй вічності, були певні, що їх жертва не була марною.

Герої не вмирають!

Слава Україні! - Героям слава!