Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Стоп булінг: зупинимо булінг разом»

В КЗ КОР «Київська обласна  бібліотека для дітей» (генеральний директор: М. П. Зніщенко) у відділі обслуговування читачів-учнів 5 - 9 класів  презентували викладку художньої літератури під назвою: «Стоп булінг: зупинимо булінг разом».

Питання булінгу дуже актуальне для сьогодення.

Верховна Рада України 2 жовтня 2018 року прийняла  закон «Щодо протидії  булінгу» в першому читанні. Це дає змогу на законодавчому рівні протидіяти такому негативному явищу в суспільстві, як булінг, а також встановлювати адміністративну відповідальність за травлю.

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), за підтримки уряду України, проводить інформаційну кампанію, метою якої є пояснення дітям і дорослим, що таке булінг, його основні причини і наслідки,а також необхідні дії з метою його зупинення та  створення безпечного середовища, в якому діти і дорослі можуть жити, вчитися, працювати і розвиватися. Основою є заклик: викресли  булінг і обери гідне та цікаве заняття , яке допоможе реалізувати свій потенціал і здобути повагу друзів.

Наша бібліотека не може стояти  осторонь  від цієї проблеми. Книжки, які ми пропонуємо по цьому питанню нашим читачам, вчать як треба себе поводити з товаришами і однокласниками, як не  допустити по відношенню до себе насилля  і неповагу, як толерантно запобігти суперечок.

Запрошуємо усіх небайдужих читачів-дітей та їх батьків завітати до нашої бібліотеки  і ознайомитись з цієї викладкою літератури. Будемо раді вас бачати.