Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Великий співець моря»

 «Великий співець моря»

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» (генеральний директор: М. П. Зніщенко) продовжує цикл заходів «Кримська світлиця», який проводиться з метою соціальної адаптації громадян України, які залишили тимчасово окуповану територію України - Автономну Республіку Крим (АРК).

В рамках циклу заходів пропонуємо вашій увазі викладку літератури - «Великий співець моря», присвячену видатному живописцю Івану Костянтиновичу Айвазовському (1817-1900), який увійшов в історію світового мистецтва як мариніст-романтик, геній класичного пейзажу, чиї роботи відомі і високо цінуються у всьому світі..

Іван Айвазовський (справжнє ім'я Ованес Костянтинович Гайвазовський) народився 29 липня 1817 р.  у Феодосії, в сім'ї вірменського крамаря, родина якого переселилася до Криму в 1812 р. Усе своє дитинство він провів біля моря, яке постійно його приваблювало, заворожувало. Тому його роботи, переважно, присвячені морю, але є чимало картин з українськими мотивами, на яких зображено Дніпро, степ, чумаків, весільні сценки.

Всі бажаючі, а особливо тимчасово вимушені переселенці з АР Крим, мають змогу більш детально ознайомитися з життєвим і творчим шляхом І. Айвазовського та переглянути репродукції його картин в естетичному відділі КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей»