Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

100-річчя з дня заснування КЗ КМР "Центральна бібліотека ім. Т.Г.Шевченка для дітей м. Києва"

 Дирекція та спеціалісти КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" (генеральний директор: М.П.Зніщенко) 14 березня 2019 року взяла участь у Першому заході з циклу урочистостей, присвячених 100-річчю з дня заснування КЗ КМР "Центральна бібліотека ім. Т.Г.Шевченка для дітей м. Києва" (директор : Я.Б. Біленко).

Урочистості відбувалися в чудово відремонтованому приміщенні бібліотеки і були організовані на високому сучасному рівні. Запрошені мали змогу ознайотися з осучасненою бібліотекою, її новітнім форматом обслуговування читачів, оцінити витонченно-зручний дизайн простору бібліотеки.

Бібліотека приймала вітання та подарунки і сама дарувала всім присутнім корисні сувеніри на згадку.

КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей", яка в цьому, 2019 році, відзначає своє 110-річчя, теж подарувала колегам-містянам свої подарунки, серед яких була  заламінована копія архівного документу: клопотання підлітків Шулявського району м. Києва  від 04 квітня 1918 року перед Наркомосом про відкриття в їх районі бібліотеки, що і була здійснено у 1919 році. Саме цю бібліотеку , яка сьогодні святкує свій 100-річний ювілей, і було відкрито. Серед підписантів того клопотання був і батько нашого директора Павло Зніщенко, якому на той час було 15 років. Подарувала наша бібліотека також посібник для вишів за авторством  М.П. Зніщенко "Педагогічні аспекти в бібліотечній діяльності Д.Ю.Доброї" (К., 1999) про засновницю нашої  бібліотеки Д.Ю. Добру та її вплив на організацію і становлення спеціалізованих бібліотек для дітей та юнацтва в Україні. І, звичайно, подарували Книгу "Україна й українці: Київщина лівобережна" (ми ж обласна бібліотека, тож популяризуємо свою Київську область).

Чудове творче спілкування, шляхетна тепла атмосфера, яку створили дирекція та колектив бібліотеки-ювіляра, зачарувала всіх присутніх.

З святом, дорогі наші колеги! Ми радіємо вашим успіхам і щиро бажаємо вам нових звернень і успішної реалізації ваших креативних мрій!