Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Кримська світлиця»

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» продовжує цикл заходів «Кримська світлиця», який проводиться з метою соціальної адаптації громадян України, які залишили тимчасово окуповану територію України - Автономну Республіку Крим (АРК).

В рамках циклу заходів пропонуємо вашій увазі викладку літератури - «Крим у творах українських письменників». Крим досить яскраво представлений в українській літературі. На багатьох письменників Крим справляв незабутнє враження. Викладка розкриває широку палітру кримського літературного ландшафту. Видатні українські письменники Л. Українка, А. Кримський, М. Рильський, П.Тичина, М. Костомаров, О. Вишня, М. Зеров, П. Панч, З. Тулуб, О. Олесь та ін. у своїх  творах описували цю благословенну землю та її працелюбних людей. Багато героїчних і трагічних сторінок українського народу пов'язані з Кримом.

Запрошуємо читачів-дітей, їх батьків, всіх охочих, а особливо тимчасово вимушених переселенців АР Крим, до бібліотеки ознайомитись з літературою, представленою на викладці.