Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Скільки землі, скільки простору і світла, а людині все одно чогось не вистачає, і перш за все - свободи…»

 

 «Скільки землі, скільки простору і світла, а людині все одно чогось не вистачає, і перш за все - свободи…»

Чингіз Айтматов, «Плаха»

 

                                                з досвіду роботи КЗ БРР  Броварська РЦБС Київської області

 

23 квітня 2018 року у Броварській центральній районній бібліотеці відбулася зустріч бібліотечного активу з радником Посольства Киргизької Республіки в Україні Меерімбеком Апишовим та першим секретарем Посольства Киргизької Республіки Азаматом Кабаєвим.

Під час зустрічі були обговорені питання стану та перспективи українсько-киргизьких відносин у сфері культури, організації спільних заходів у рамках святкування 90-річчя письменника-прозаїка, гуманіста, політичного і культурного діяча Чингіза Айтматова, а також створення Міжнародного культурного центру ім. Чингіза Айтматова на базі Броварської центральної районної бібліотеки.

Правовою основою для розвитку культурного співробітництва двох країн є Угода про співробітництво між Урядом Киргизької Республіки і Урядом України в галузі культури від 23 лютого 1993 року. В даний час встановлено контакти і здійснюється активна взаємодія між державними бібліотечними організаціями. 

Директор комунального закладу Броварської районної ради «Броварська районна централізована бібліотечна система» Кошелєва Л.В. висловила упевненість у подальшому зміцненні українсько-киргизьких відносин та підкреслила готовність до співпраці. Також вона повідомила про участь книгозбірень Броварщини у Всеукраїнському конкурсі-виставці дитячого малюнка «Сторінками книг Чингіза Айтматова», який проводиться з 30 березня по 19 грудня 2018 року.

Презентація книжково-ілюстративної виставки «Киргизстан – країна вражаючих контрастів» стала яскравим доповненням зустрічі, яка відбулася у теплому та дружньому колі.

Кальченко О.М. – завідуюча

методично-бібліографічним відділом

Броварської ЦРБ

Київської області