Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Неможливе стає можливим!

 

Матеріал подано без змін

 

Неможливе стає можливим!

(З досвіду роботи Бородянської центральної бібліотеки відділу культури, молоді та спорту Бородянської селищної ради Бучанського району Київської області) 

 

28 лютого 2024 року на базі Бородянської центральної бібліотеки відкрився Інформаційний хаб. Це стало можливим за фінансової підтримки уряду Канади Canada’s Foreign Policy—Global Affairs Canada Embassy of Canada to Ukraine, який впроваджує в Україні міжнародна організація з міграції(МОМ). Долучившись до проєкту МОМ «Людський вимір: ефективне управління за допомогою даних, співпраці та залучення громад» Бородянська центральна бібліотека, серед 16 громад Київщини, отримала грант для створення Інформаційного Хабу.

З нагоди офіційного відкриття Хабу до бібліотеки завітали представники  МОМ - спеціалістка проєкту «Людський вимір» Катерина Луценко з асистенткою Анастасією Коломієць,  в.о. голови Бородянської селищної ради Ірина Захарченко разом із заступником Сергієм Клевчуком та завідувачкою сектору місцевого розвитку Анною Шариковою та учасники ініціативної групи, які підтримували ідею. 

Валентина Вашуленко, директорка бібліотеки презентувала присутнім шлях від ідеї до реалізації Проєкту, поділилася досвідом проходження тренінгів зі збору та аналізу даних, окреслила майбутні плани щодо діяльністі Хабу. Катерина Луценко та Анастасія Коломієць у своїх виступах зазначили, що перевагою Проєкту є його місія згуртування громади, направлена на відновлення та розвиток мешканців, - тому  проєктну заявку «Інформаційний Хаб у Бородянській центральній бібліотеці» й було підтримано та  надано  фінансування від МОМ.

Заслужені вітання цього дня отримали працівники бібліотеки від в.о. голови Бородянської селищної ради Ірини Захарченко, начальника відділу культури, молоді та спорту Наталії Вишинської, старости Мирчанського старостинського округу Тетяни Машини.

Надзвичайно вразила усіх присутніх своїм виступом читачка бібліотеки, поетеса і засновниця театру «Зарево» Поліна Лучко, яка представила на загал власні поетичні твори. На завершення заходу гості залишили свої оригінальні письмові побажання на згадку про відкриття Хабу.

Завдяки підтримці і технічній допомозі МОМ жителі Бородянської громади отримали можливість покращувати свою обізнаність з інформаційної культури, а бібліотека - технічні можливості для надання якісних бібліотечних послуг.

Валентина Вашуленко,

 директор Бородянської центральної бібліотеки

 Київської області