Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

День української писемності та мови - з досвіду роботи бібліотеки села Новосілки Чабанівської ТГ Фастівського району Київської області

 

Матеріал подано без змін

 

День української писемності та мови

(З досвіду роботи бібліотеки села Новосілки Чабанівської ТГ Фастівського району Київської області)

 

Свято Дня української писемності та мови – це одне з найважливіших подій для кожного українця, яке цьогоріч Україна вперше відзначатиме – 27 жовтня.

Це свято відзначається щорічно з метою вшанування та підтримки рідної мови, культурної спадщини та письменників, які внесли найбільший внесок у розвиток української літературної мови.

Українська мова — одна з головних цінностей нашої країни, наша гордість і скарб. Українську мову неодноразово забороняли і намагалися викорінити, а над її носіями вчиняли геноцид. Наша мова пережила все це і зараз визнана однією з найкрасивіших мов у світі.

З нагоди свята в бібліотеці села Новосілки відбулася презентація книжкової виставки "Рідна мова з пісні і любові". Учні  9 класу Новосілківського академічного ліцею "Ерудит" (класний керівник Фоміна О. Л.) залюбки представили книги, що розповідають нам про українську мову, про історію походження української мови, про  всю велич та красу рідної мови.

Олена Сурга

завідувачка бібліотеки села Новосілки

 Чабанівської ТГ Фастівського район 

 Київської області