Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Мистецький фронт Анатолія Демчука

 

Матеріал подано без змін

 

Мистецький фронт Анатолія Демчука

(З досвіду роботи КЗ БМР Білоцерківська ЦБС ім. П.Красножона)

 

Якщо слово – це зброя, то гумор – це щит. Щит, який допомагає захистити себе від стресу та зриву, який боронить психіку та дозволяє вистояти серед жахів війни та інформаційного тиску. Українцям не весело, проте вони сміються.

Теплого вересневого дня на зустріч із користувачами бібліотеки-філії №2 Комунального закладу Білоцерківської міської ради Білоцерківська ЦБС ім. П.Красножона з благодійним концертом на підтримку ЗСУ завітав Народний Герой України, Заслужений діяч мистецтв, Народний артист України Анатолій Демчук. Спеціальними гостями програми були лауреати Всеукраїнських конкурсів Леся та Едуард Порядченки.

Анатолій Васильович, якого в народі називають українським пересмішником, співав, читав гуморески, багато жартував, імпровізував, спілкувався з глядачами.

Леся Порядченко продекламувала зворушливий вірш «Минають дні – зникають люди» незабутньої Інелли Огнєвої та співала патріотичних пісень.

Сину Лесі Порядченко Едуарду завзято аплодували за майстерне виконання гуморесок і пісень. А найбільше – за усмішку Остапа Вишні «Ярмарок» та гумореску Павла Глазового «Про Івана та Бабу Ягу».

Наприкінці зустрічі присутні виконали Державний Гімн України та хвилиною мовчання вшанували загиблих Героїв. Зібрані під час благодійного заходу кошти будуть  передані артистами на потреби Збройних Сил України.

Учасники заходу щиро подякували артистам за незабутні враження, за їхній талант, покликаний єднати людей. Слава Україні та її Захисникам! 

Світлана Линник, зав. бібліотекою-філією №2

КЗ БМР Білоцерківська ЦБС ім. П.Красножона

Київська обл.