Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

В Кагарлику презентували найкращий роман на воєнну тематику за версією Коронації слова 2021

 

Матеріал подано без змін

 

В Кагарлику презентували найкращий роман на воєнну тематику за версією Коронації слова 2021

(З досвіду роботи Публічної бібліотеки Кагарлицької міської ради)

 

29 травня в гостях Центральної бібліотеки Публічної бібліотеки відділу культури Кагарлицької міської ради була письменниця з Харкова Людмила Охріменко. Вона презентувала свої книги «Пригоди мухи в окропі на окупованій території», «Волонтерські історії», «Легка поведінка» та роман «Оскар», що отримав спеціальну відзнаку за найкращий роман на воєнну тематику Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» у 2021 році.

Спілкування з автором книги - це завжди захоплюючий процес: з перших вуст почути історію створення книги, дізнатися про прототипи, курйозні чи кумедні моменти, що виникали в процесі. В ході розмови торкнулися таких важливих тем, як спілкування українською мовою (сама авторка настільки прекрасно вела бесіду соловʼїною, що ніхто б і не запідозрив, що вона десятиліттями розмовляла російською, якби пані Людмила сама про це не сказала) та доцільність російських книг у фондах бібліотек. 

Такі зустрічі мають бути однією з провідних ланок роботи бібліотеки. Сподіваємося, що в майбутньому так і буде.  Авторці ж бажаємо нових цікавих, захоплюючих сюжетів для книг. На полицях нашої бібліотеки теж згодом можна буде знайти книги пані Людмили.

 

                                  Лілія Литвин,

директор бібліотеки