Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Поклонись до землі своїй мамі»

 

Матеріал подано без змін

 

«Поклонись до землі своїй мамі»

(З досвіду роботи бібліотек Публічної бібліотеки відділу культури Кагарлицької міської ради)

 

Поклонись до землі своїй мамі,

Поцілуй її очі і руки.

Бо довіку, ти чуєш, до віку

Ти в боргу перед нею,

За недоспані ночі і муки.

Віра  Янголь 

 

Материнство – це щастя і благословення, яке Бог дає жінці. А ще - велика відповідальність і важка праця! Берегинею  кожного роду, кожної сім`ї є мудра жінка – матір. Для кожного з нас саме її образ є найріднішим, найближчим, найдобрішім, найдорожчим! А наша любов до Матері – безмежна та вічна! 

З нагоди Дня матері у бібліотеках влаштовано наочні форми популяризації книги, зокрема перегляди літератури «Мамо! Ти єдина в світі» (філія №4 Горохівська сільська бібліотека), «В світі все починається з мами» (філія №11 Ліщинська сільська бібліотека), «Мати – її величність, у неї в обіймах вічність» (філія №20 Шубівська сільська бібліотека), на яких було представлено твори місцевих авторів Віри Янголь, Владислави Яшник, Ніни Вернигори,  Надії  Вегери – Предченко тощо, в яких оспівувається і прославляється образ матері – берегині роду. 

Бібліотечні працівники організували проведення майстер – класів з користувачами – дітьми:  філія №4 Горохівська сільська бібліотека - майстер – клас з виготовлення рамок для фото, філія №19 Шпендівська сільська бібліотека спільно з сільським будинком культури - майстер клас з виготовлення листівок для матусь.

Малюнки для своїх матусь виготовляли у  філії №12 Мирівська сільська бібліотека; філія№2 Буртівська сільська бібліотека спільно з сільським будинком культури та з учнями 2 класу Буртівського ліцею провели заняття, на якому вони малювали образ матері. 

Філія №12 Мирівська сільська бібліотека  презентувала на своїй сторінці у фейсбук відео презентацію поетичної вітальні  «Серце матері завжди з нами»,  в якій прозвучали  вітання,  слова  подяки дітей  та демонстрація їх малюнків. А користувачка Наталія Шабатіна ніжно і натхненно прочитала вірш «Мамина порада». 

Філія №18 Черняхівська сільська бібліотека спільно із сільським будинком культури опублікувала відео «Всім мамам присвячується», в якому прозвучали теплі слова пісенних і поетичних вітань на адресу матерів. 

Філія №4 Горохівська сільська бібліотека у своєму відео  показала фото жінок матерів з своїми діточками. 

У філі ї№15 Ставівська сільська бібліотека було  проведено засідання клубу за інтересами «Розрада» на тему «Доземно матері вклонюся», в якому взяли участь активні користувачки бібліотеки.  

Хоробра, мужня, сильна і ласкава,

Слова найкращі можна їй сказати.

На все готова йти не ради слави,

А лиш тому, що вона просто – МАТИ. 

(Владислава Яшник)

Нехай доля дарує всім матерям здоров’я і довголіття, щастя дітей і радість онуків!

Інформацію про проведені заходи можна переглянути у соціальній мережі Фейсбук на сторінках бібліотек за їх назвами. 

Провідний методист ОМЦНТКОР 

відділу культури 

Кагарлицької міської ради 

Антоніна Коршунова