Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

У світі все починається з мами

 

Матеріал подано без змін

 

У світі все починається з мами

(З досвіду роботи КЗ БМР Білоцерківська ЦБС ім. П. Красножона)

 

У переддень Дня Матері, який в Україні щорічно відзначається у другу неділю травня, літературно-музична вітальня «У світі все починається з мами» зібрала в читальній залі бібліотеки-філії №1 для дітей Комунального закладу Білоцерківської міської ради Білоцерківська ЦБС ім. П. Красножона  жителів різних областей України: Донеччини, Херсонщини, Луганщини. Усі вони з початком повномасштабного вторгнення росії в Україну знайшли прихисток у Білій Церкві.

Діти з родин ВПО влаштували для своїх мам тепле родинне свято: подарували низку віршів українських літераторів та презентували кілька поетичних творів, авторами яких є їхні матусі. Розчулили мам теплі, ніжні обійми дітей та подаровані ними букети весняних квітів.

Окрасою свята став виступ юних талантів – учнів школи мистецтв №1 імені Юрія Павленка, які виконали віночок українських пісень – зокрема, «Колискова для мами», «Чорнобривці», «Мамині ласкаві очі», «Козацькому роду нема переводу», «Молитва до Божої Матері». До речі, на святі відбулася прем’єра пісні «Букет для матусі» на слова українсько-грузинської поетеси Белли Кукуладзе, яка наразі проживає в Білій Церкві.

З вітальним словом до учасників заходу звернулася директорка школи мистецтв №1 ім. Ю. Павленка, депутат Білоцерківської міської ради, Заслужений працівник культури України Леся Крижешевська. Вона побажала присутнім родинного затишку й тепла, миру й перемоги та висловила сподівання, що для сімей, які рятувалися від війни, Біла Церква стане другим домом, наголосивши, що важливо, щоб вони почувалися тут потрібними і в безпеці.

Пані Ольга Озерян, яка є ініціаторкою й організаторкою літературно-музичного Фестивалю «Моє ім’я – Україна» також долучилася до привітання та охоче вручила подарунки усім учасникам святкового дійства: дітям-читцям віршів та юним артистам.

Насамкінець заходу у виконанні вокального ансамблю школи мистецтв пролунала пісня «Разом», яка є настільки доречною, адже спонукає триматися вкупі за будь-яких обставин. Бо лише так можна подолати і ворога, і будь-які життєві перешкоди. Зал охоче підспівував виконавцям.

Свято подарувало всім присутнім гарний настрій та позитивні емоції, чого в буремному сьогоденні так потребують родини, які залишилися без домівки.

Тетяна Качанова,

зав. бібліотекою-філією №1 для дітей

КЗ БМР Білоцерківська ЦБС ім. П.Красножона,

Київська обл.