Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Онлайн-подорож "Вісім незвичайних місць на Чернігівщині"

 

Матеріал подано без змін

 

Онлайн-подорож "Вісім незвичайних місць на Чернігівщині"

(З досвіду роботи Славутицького ЗБІЦ Киівської області)

 

Хто не бував в Чернігівській області, той багато втратив. Це край з мальовничою природою та старовинними пам'ятками архітектури, це клондайк історичних місць, які неодмінно треба відвідати.

Чернігівщина - це земля, де знаходяться Батурин і Ніжин, Ічня і Прилуки, відоме місто Остер і "українські Мальдиви"- Голубі озера.

Присутні із задоволенням ознайомились з історичними пам'ятками рідного краю. Всі згадали, що ще в школі, на уроках історії, чули про резиденцію гетьманів Лівобережної України Батурин, де жили Пилип Орлик, Іван Мазепа, Кирило Розумовський.

Учасники онлайн-подорожі були здивовані, що Ніжин має 117 пам'яток архітектури. Місто налічує три собори та шістнадцять церков. У ХVIII столітті Ніжин був більшим за Київ та Чернігів.

Селище Качанівка - одне із найромантичніших місць Чернігівщини. Качанівський палац свого часу приймав у себе відомих митців. Чудовий парк і ставок створюють відвідувачам романтичний настрій.

Багато цікавого побачили та почули присутні. Їм було радісно, що вони живуть у такому мальовничому краї, де кожен може знайти собі місце до душі.

Кропта О.В.,

завсектором клубної роботи

Славутицького ЗБІЦ

Київської област

і