Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Мінна безпека у публічній бібліотеці

 

Матеріал подано без змін

 

Мінна безпека у публічній бібліотеці 

(З досвіду роботи Броварської міської публічної бібліотеки)

 

 11 травня 2023 року колектив Броварської міської публічної бібліотеки почав свій ранок із користю. Співробітники міжнародної благодійної організації The HALO Trust провели для працівників бібліотеки лекцію про вибухонебезпечні предмети, ознаки небезпечних територій та правила поводження у разі виявлення вибухонебезпечних предметів. 

Організація The HALO Trust  — неполітична, нерелігійна благодійна організація, що проводить гуманітарне розмінування  — усуває загрози вибухонебезпечних залишків війни: знаходить вибухонебезпечні предмети, позначає території, складає мапи, очищає від вибухонебезпечних предметів, які не вибухнули в колишніх зонах бойових дій, проводить навчання громадян з питань протимінної діяльності. 

Працівники бібліотеки одержали від лекторів плакати й буклети з корисною інформацією, які будуть використовуватися у роботі закладу. Також бібліотеці подарували тематичний плакат-розмальовку. Тепер відвідувачі можуть долучатися до розмальовування навчального плаката, який потім залишатиметься у приміщенні дитячої кафедри бібліотеки як наочний результат нашої спільної роботи.

Сподіваємося на подальшу співпрацю з The HALO Trust.

Завідуюча Броварської міської публічної бібліотеки

Лідія Стрельченко