Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Екологічна година «Чорнобильська трагедія – одвічний слід на Землі»

 

  Матеріал подано без змін

 

Екологічна година  «Чорнобильська трагедія – одвічний слід на Землі»

(З досвіду роботи Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Броварського району Київської області)

 

У цьому році минула 37 річниця від того дня, коли Україну спіткала страшна трагедія – техногенно-екологічна катастрофа, спричинена вибухом реактора четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції, яка нанесла непоправної шкоди довкіллю та здоров’ю людей.

26 квітня 2023 року в Баришівській бібліотеці для дітей Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради було проведено екологічну годину: «Чорнобильська трагедія – одвічний слід на Землі» для читачів-учнів 6-Б класу Баришівського ліцею ім. М. Зерова, класний керівник Лариса Шабат.

Провідний бібліотекар, Юлія Гранько, розповіла дітям про екологічні проблеми , про те, що людська діяльність в останні роки завдає все більшої шкоди природі і чому з лякаючою швидкістю зникають різні види унікальних рослин і тварин.

Потім усі присутні подивились відеоролик «Чорнобиль», а після перегляду Лариса Володимирівна розповіла, як цю трагедію пам`ятає вона сама.

Далі було засідання інтелектуального клубу «Інтек», на якому діти показали свої знання і дізнались багато цікавої інформації про природу.

Завідувач Баришівської бібліотеки для дітей

Ольга Биба