Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Обличчя Чорнобиля

 

Матеріал подано без змін

 

Обличчя Чорнобиля

(З досвіду роботи  КЗ «Публічна бібліотека» Вишневої міської ради Бучанського району Київської області)

 

«Той чорний реактор – і пекло, і трон.

Він спить на піску, підібгавши коліна.

І сниться йому в ореолі ворон

вже вся Україна, вже вся Україна..»

                Ліна Костенко

 

 

Чорнобильська трагедія... Сьогодні це вже історія України. У ці дні ми вшановуємо людей, які 37 років тому, ризикуючи життям і здоров’ям, виконали свій святий обов’язок, рятуючи від біди не одне покоління українців.

Щоб згадати героїв, що зупинили атомну катастрофу, в КЗ «Публічна бібліотека» Вишневої міської ради відкрилась виставка робіт відомого художника-графіка, члена Національної спілки художників України, вишнівчанина – Іллі Йосиповича Анікіна. 

У найтривожніші дні травня 1986 року разом з іншими художниками Ілля Анікін вирушив у зону ЧАЕС, де під враженням тих пекельних подій і коротких зустрічей з ліквідаторами аварії створив вугіллям на папері серію колоритних портретів мужніх героїв.

На нашій експозиції поруч зі стендом літератури, яка розкриває трагічні факти історичної правди про Чорнобильську катастрофу, ви побачите три великі портрети з цієї серії. Обличчя цих людей не залишать вас байдужими. Звичайні люди, які не думали про героїзм, рятували світ і людство.

Також на виставці представлені ліногравюри у виконанні майстра – українські пейзажи і ліногравюра «Оборона Києва» з історичного циклу «Київська Русь»(ця робота була подарована автором нашій книгозбірні).

На відкриття виставки "Обличчя Чорнобиля" завітав Ілля Анікін разом з дружиною.

Запрошуємо всіх мешканців нашого міста відвідати виставку, де ви зможете детальніше ознайомитися з життєписом талановитого художника – Іллі Анікіна, а також з бібліотечними новинками про Чорнобильську катастрофу.

Людство входить у майбутнє, оглядаючись у минуле. Такий одвічний закон історії. У тому, що було, не можна нічого змінити. Але так само нічого не можна забувати. Тож нехай слово «Чорнобиль» стане постійним і суворим нагадуванням людині про відповідальність перед прийдешніми поколіннями за все, що вона творить своїм розумом і своїми руками.

 

Оксана Бабич, бібліотекар І категорії відділу обслуговування читачів

 КЗ «Публічна бібліотека»  Вишневої міської ради, Бучанського району Київської обл.