Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

37 річниця аварії на ЧАЕС

 

Матеріал подано без змін

 

37 річниця аварії на ЧАЕС 

(З досвіду роботи КЗ "Публічна бібліотека" Макарівської селищної ради)

 

До 37-ї річниці аварії на  Чорнобильській АЕС для  учнів 9-Б та 9-В класів Макарівського ліцею №1 була проведена зустріч "Пам`ятаймо, Чорнобиль не має минулого часу".

У заході взяли участь наші земляки - ліквідатори Чорнобильської катастрофи ОЛЕКСАНДР БЕЗУГЛЕНКО та ОЛЕКСАНДР МИГРИН, які поділилися своїми спогадами, тих часів, коли вони забезпечували охорону громадського порядку в зоні аварії. Спільно з учнями поспілкувалися про те, яким чином вони потрапили до Прип'яті, як проводилась евакуація населення, чи було на той час відомо про масштаби  катастрофи, наскільки сильно вплинула радіація на їхнє здоров'я. За активну участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС наші земляки отримали подяки, грамоти, медалі за стійкість та мужність при виконанні професійного та громадянського обов'язку. Під час зустрічі присутні мали змогу послухати  душевні  авторські вірші Олександра Мигрина, які він почав писати під час окупації Макарова.

Діти подякували гостям заходу за тепле та щире спілкування, побажали міцного здоров’я, життєвої енергії, родинного затишку, щастя, миру, добра та злагоди.

У День Пам'яті Чорнобильської катастрофи, згадуючи історичні події, ми розуміємо, що скільки б років не пройшло, назавжди в серцях людей залишиться пам'ять про солдатів атомного фронту.