Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Великодній  вернісаж «В небі, в зоряній безодні, тонуть дзвони Великодні»

 

Великодній  вернісаж «В небі, в зоряній безодні, тонуть дзвони Великодні»

(З досвіду роботи Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Броварського району Київської області)

 

19 квітня 2023 року в Баришівській бібліотеці для дітей  Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради проведено великодній  вернісаж «В небі, в зоряній безодні, тонуть дзвони Великодні» з читачами-учнями 2-В класу Баришівського ліцею ім.Миколи Зерова разом з класоводом Ларисою Карпенко. На свято завітав протоієрей Баришівської Свято-Троїцької церви Михайло Сливчук.

Модератор свята, провідний бібліотекар Баришівської бібліотеки для дітей Юлія Гранько, розповіла дітям про українські традиції підготовки  та святкування Великодня. Але розповідь отця Михаїла була особливо цікавою. Він розповів про Марію Магдалину, про Воскресіння Ісуса Христа і про те, чому на Пасху вітаються «Христос Воскрес! Воістину Воскрес!», а ще про значення писанок і крашанок! Діти уважно слухали і задавали багато запитань, на які звісно ж отримали відповіді! Усі учасники відповідально підготувалися до свята: розповідали вірші, легенди, прислів`я та приказки про світле свято Пасхи. А які ж Великодні свята без розваг і забав для дітей! Усі бажаючі спробували свої вміння в іграх «Набитки» та «Дзига».

Наші народні традиції – це великий скарб! Це  наша історія, наша культура! Тож давайте дотримуватися, цінувати їх і передавати наступним поколінням!

Зав. методично-бібліографічним відділом

Баришівської ЦБС

Наталія Лавріненко