Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Бібліотечне пасхальне дерево

 

Бібліотечне пасхальне дерево 

(З досвіду роботи  КЗ «Публічна бібліотека» Вишневої міської ради Бучанського району Київської області)

 

«Великий день!

Великий день!

Ясний ВеликденьНа землі!

Багато радості й пісень

Приніс нам янгол

На крилі….” 

Степан Жупанин

 

 

В рамках Всеукраїнської акції «Писанкове дерево Перемоги», в КЗ "Публічна бібліотека" Вишневої міської ради проходить  флешмоб "Бібліотечне пасхальне дерево".

З давніх-давен українці на Великдень прикрашали свої помешкання великодніми сувенірами, витинанками, рушниками. Прикраси для дому готували всією сім’єю від малого до великого. Особливу радість приносило це дітям. Адже, щоб створити оригінальні святкові прикраси потрібно зовсім небагато часу, нитки , кольоровий папір, ножиці, клей і найголовніше – бажання та фантазію.

Приємно, що багато мешканців нашої громади приходять до нас з власноруч виготовленими писанками, щоб прикрасити наше пасхальне деревце. У кожній писанці випромінюється молитва про мир і злагоду у нашій країні, а також побажання добра, любові та довгоочікуваної Перемоги.

Також  охочі залюбки роблять  святкові фото та дізнаються  про символіку писанки, що потрібно покласти у великодній кошик, смачні рецепти пасок, великоднього печива з книжковою виставки "Світле Христове воскресіння",  що розгорнута у стінах нашої книгозбірні.

 

 

Оксана Бабич, бібліотекар І категорії відділу обслуговування читачів

 КЗ «Публічна бібліотека»  Вишневої міської ради, Бучанського району Київської обл