Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Лялька - мотанка - з досвіду роботи КЗ " Публічна бібліотека" Макарівської селищної ради

 

Матеріал подано без змін

 

Лялька - мотанка 

(З досвіду роботи КЗ " Публічна бібліотека" Макарівської селищної ради)

 

Вчора в бібліотеці для дітей відбувся майстер -  клас із виготовлення ляльки - мотанки, який надав можливість учасникам заходу учням 4-А класу Макарівського ліцею №1 (вчитель Колозінська - Ковалевська О. В.), які не байдужі до відродження народних традицій, доторкнутися до виготовлення оберегу, який є втіленням добра і лагідності. 

Проводила майстер-клас ІРИНА ОЛЕКСІЇВНА ФОКІНА - Відмінник освіти України, вчитель - методист Херсонського НВК №8, яка розповіла, що  у кожній родині лялька - мотанка виконувала роль оберегу, була символом мудрості, берегинею роду та зв’язком між поколіннями, одна із найдревніших іграшок, якій вже багато років. Захопились виготовленням ляльки-мотанки і самі бібліотекарі. Майстриня детально ознайомила присутніх  з технологією та етапами  виготовлення ляльки-мотанки та поділилася своїми знаннями. Діти з великим задоволенням крок за кроком майстрували кожен свій оберіг. 

Висловлюємо велику подяку ІРИНІ ОЛЕКСІЇВНІ ФОКІНІЙ за змістовний та цікавий майстер-клас та дякуємо всім учасникам заходу.

Впевнені, що  такі творчі майстер - класи налаштовують  наших читачів на позитивний настрій, креативні думки, дають психологічне розвантаження, приносять радість і гарні  спогади. А ще вони сприяють поглибленню знань про неперевершену красу народного мистецтва Украни.

Запрошуємо до бібліотеки !