Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Гра-вікторина "Чудовий світ театру"

 

 

Матеріал подано без змін

Гра-вікторина "Чудовий світ театру"

(З досвіду роботи Славутицького ЗБІЦ Київської області)

 

27 березня - Міжнародний день театру. Напевно, немає в світі людини, яка б жодного разу не відвідувала цей істинний храм мистецтва. Театр відображає наше життя, і водночас наповнює нас незабутніми емоціями.

Цього разу в літературно-музичній вітальні ЗБІЦ "Співзвуччя" було вирішено провести вікторину, щоб виявити справжніх знавців та шанувальників царства Мельпомени та Талії.

Здійснивши екскурс у Стародавню Грецію, "побувавши" на підмостках Римської імперії, слухачі поринули у світ кривавих видовищ та одночасно неповторної аури, яку створювали на сцені три актори.

Цікаві історії з театрального життя викликали велику цікавість у глядачів, а відеоролик про найвідоміші театри світу доповнив картину.

Здивував той факт, що в Стародавній Іонії воїни, що втратили руку, могли нагороджувати артистів оплесками, ляскаючи долонею по лисині рабів, яких спеціально садили перед ними.

А те, що перша фонограма з'явилася ще у Стародавньому Римі, не було відомо нікому.  Багато цікавого дізналися учасники заходу про храм краси та творчості, тому з великим задоволенням почали відповідати на запитання вікторини.

Виявилося, що майже всі присутні люблять театр, намагаються по можливості відвідувати вистави, щоб насолодитися цим прекрасним видом мистецтва.

Кропта О.В.,

завсектором клубної роботи

Славутицького ЗБІЦ

Київської області