Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Виставка-продаж картин Андрія Клепаровського

 

Матеріал подано без змін

 

Виставка-продаж картин Андрія Клепаровського

( З досвіду роботи Обухівської ЦПБ)

 

17 березня 2023 року в Обухівській центральній публічній бібліотеці за ініціативи Олени АРТЮШЕНКО (старший науковий співробітник хати-садиби Андрія Малишка) й за підтримки Обухівського відділу культури, національностей  та релігій (начальник Т. БОГДАНОВИЧ)  відбулося відкриття виставки-продажу картин самобутнього художника Андрія КЛЕПАРОВСЬКОГО.

Як зазначила Олена Артюшенко, - ми звикли, що українці допомагають ЗСУ, а сьогодні – такий випадок, коли ЗСУ допомагає українцям (крім того, що рятують Україну). Адже кошти за куплені картини Андрій Клепаровський (який є воїном ЗСУ) віддає на лікування Варі Щирової, юної обухівчанки, що захворіла на тяжку хворобу ( до цього Варя жила активним життям, танцювала у відомому далеко за межами Обухова ансамблі «Фаворит» (керівник Юрій Стрембіцький).

Андрій Клепаровський народився 1979 року, за освітою – будівельник, живе в Обухові з 2004 року, хист до малювання відкрив у собі вісім років тому, своїм вчителем та натхненником вважає митця з смт Козина – Євгена Олійника (який теж був присутній на зустрічі, ділився цікавими враженнями. З картин Андрія Клепаровського зринають чудові пейзажі, які (в якому куточку України не були намальовані) є впізнаваними скрізь. Зображення тварин вражають теплотою, дитячі портрети дуже зворушливі, торкався художник і теми війни в Україні, яку нав’язав нам «сусід».

Відвідали та представили виставку дуже цікаві люди:

Тетяна БОГДАНОВИЧ (начальник Обухівського відділу культури , національностей та релігій);

Лідія ХРАПАЧ (завідувачка Обухівською ЦПБ (для дорослих));

Василь ТРУБАЙ (письменник, сценарист);

Юрій ПОБІГАЙ (директор Обухівського міського будинку культури). Вів «аукціон», співав чудові пісні;

Світлана ЧАПЛИНСЬКА (представник ветеранської організації «Материнське серце». Вдова Героя Майдану В. ЧАПЛИНСЬКОГО (В Обухові є алея, що вшановує його пам’ять);

Леся ДЕНИСЕНКО (тьотя Варі Щирової);

Олександр ШТОФЕЛЬ один з найактивніших читачів Обухівської ЦПБ (ВПО).

ВОЇНИ-побратими Андрія КЛЕПАРОВСЬКОГО, які теж придбали картини.

Сподіваємося, що година цікавого спілкування, виручені кошти зроблять добру справу, допоможуть вилікуватися  ВАРІ ЩИРОВІЙ.

 

Директор Обухівської ЦПБ

 Л. Левченко

   Провідний методист Обухівської ЦПБ 

Є. Шабала