Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Семінар бібліотечних працівників Обухівської міської територіальної громади під назвою «Бібліотеки Обухівської громади у 2022 році. Підсумки та сподівання»

 

Матеріал поданий без змін

 

Семінар 8 грудня 2022 року

 

(З досвіду роботи Обухівської центральної публічної бібліотеки Обухівської міської ради Київської області)

 

8 грудня 2022 року на базі Обухівської ЦПБ відбувся семінар бібліотечних працівників Обухівської міської територіальної громади під назвою «Бібліотеки Обухівської громади у 2022 році. Підсумки та сподівання».

Зі вступним словом виступила ЛІДІЯ ЛЕВЧЕНКО – директор Обухівської центральної публічної бібліотеки Обухівської міської ради Київської області, в якому привітала бібліотечних працівників та гостей семінару ( зокрема читачів, що завітали до бібліотеки на літературно-поетичну композицію), висловила сподівання на плідну працю бібліотечних працівників та співпрацю з читачами та іншими установами Обухівської громади в складних умовах сьогодення.

Висвітлила питання щодо звітності, визначення форми та термінів подачі звітів бібліотек Обухівської ТГ про роботу в 2022 році та прийняття їх Обухівською ЦПБ

ЄВГЕНІЯ ШАБАЛА – провідний методист Обухівської ЦПБ. Також відмітила особливості планування роботи бібліотечних установ на наступний рік.

Бібліотеки Обухівської громади отримали відомості про знаменні та пам’ятні дати в 2023 році на основі робіт КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» , КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для юнацтва», та Обухівської ЦПБ. 

Виступила ТЕТЯНА БОГДАНОВИЧ – начальник відділу культури, національностей та релігій виконавчого комітету Обухівської міської ради Київської області. У своєму виступі Тетяна Іванівна висвітлила питання оплати праці бібліотечних працівників в наступному році, висловила подяку за роботу в такий непростий час.

Розповіла про особливості роботи з користувачами-дітьми (зокрема – у воєнний час) ОЛЬГА МАЛИШЕВА – завідувачка Обухівською міською публічною бібліотекою для дітей. Порадила як зробити традиційні бібліотечні форми роботи більш яскравими змістовними сучасними іноді , навіть, - не застосовуючи багато технічних та інших ресурсів.

У другій частині семінару працівники Обухівської ЦПБ запросили учасників семінару та користувачів бібліотеки на літературно-поетичну композицію «УКРАЇНСЬКИЙ СОКРАТ» з нагоди 300-річчя від дня народження українського філософа Григорія СКОВОРОДИ.

ЛІДІЯ ХРАПАЧ,

завідувачка Обухівською ЦПБ (для дорослих)