Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

"Подорожуємо країнами Європи"

 

Матеріал поданий без змін

 

"Подорожуємо країнами Європи" - година англомовного спілкування.

 

(з досвіду роботи сільської бібліотеки с.Новосілки Фастівського району, Київської області.)

 

В рамках "Року Європейської оборони" в бібліотеці села Новосілки відбулася година англомовного  спілкування - "Подорожуємо країнами Європи". Підготував та провів цей захід кандидат наук - Кліщенко Станіслав Васильович.

Темою цієї зустрічі була - "Швеція - країна-учасниця Європейського Союзу".

Швеція - найбільша держава Північної Європи, розташована на Скандинавському півострові. Омивається водами Балтійського моря і межує з іншими скандинавськими країнами — Норвегією і Фінляндією. Швеція — конституційна монархія, член Європейського союзу та учасник Шенгенської угоди. Є однією з найбагатших країн у світі з приголомшливою природою і багатою історією.

Швеція — це країна безкрайніх лісів і величних озер, численних островів уздовж Балтійського узбережжя і затишних міст. Це держава з самобутньою історією від легендарних вікінгів до однієї з найсильніших держав Європи.

Про все це, та багато цікавих фактів із особистого досвіду відвідування Швеції, розповів користувачам бібліотеки Станіслав Васильович. Спілкування відбувалось на англійській мові. Тому присутні мали змогу поповнити свій запас слів з англійської та розширити свої знання про цікаву країну - Швецію.

Щиро дякуємо пану Станіславу за цікаву і змістовну розповідь.

Олена Сурга

завідувачка бібліотеки с.Новосілки

Фастівського району, Київської області