Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Вшанування пам'яті жертв Голодоморів "Пам'ятаємо Голодомор!"

 

Матеріал поданий без змін

 

Година пам'яті "Пам'ятаємо Голодомор" у бібліотеці села Дівички 

(з досвіду роботи Дівичківської ОТГ)

У бібліотеці села Дівички було проведено годину пам'яті до Дня вшанування пам'яті жертв Голодоморів "Пам'ятаємо Голодомор!" Цього року 90-ті роковини Голодомору.

До бібліотеки завітали учні 2 го класу Дівичківського ліцею (класний керівник Петрик С. В.), діти виготовили колоски - як символ пам'яті про трагічні сторінки історії нашого народу.

У бібліотеці діє перегляд літератури "Того голодного 1932 року..."

Для України 1932-1933 роки стали часом національної катастрофи, яка поставила націю на межу зникнення. Жорстокість Голодомору полягає перш за все в тому, що голод не був наслідком стихійного лиха або неврожаю, він став результатом цілеспрямованої політики московського тоталітарного режиму. Шляхом насильницького вилучення продовольства, блокади сіл і цілих районів, заборони виїзду за межі охопленої голодом України, згортання сільської торгівлі, репресії проти незгодних московський режим створив для частини українців умови, які були несумісні з життям, і тим самим вчинив злочин геноциду.

Україна щороку у четверту суботу листопада вшановує День пам'яті жертв голодоморів. У цей день проходить загальнонаціональна акція " Запали свічку", оголошується хвилина мовчання. До акції може долучитись кожен, запаливши свічку на підвіконні у власній оселі. Ці вогники символізують особисту скорботу і пам'ять про мільйони загублених життів.

" Пам'ятаємо! Єднаємося! Переможемо!"

Підготувала завідувачка

бібліотеки філії села Дівички 

Сергієнко Н.О.