Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

9 листопада в Україні відзначають День української писемності та мови

 

Матеріал поданий без змін

 

 

«Народ скаже, як зав’яже». 

Святкове засідання розмовного клубу «Ми  разом»

до Дня  української писемності та мови

(З досвіду роботи  КЗ «Публічна бібліотека» Вишневої міської ради Бучанського району Київської області)

 

 

Сьогодні, як ніколи, Мова-наша зброя.

За час війни кожен з нас ще більше зрозумів, наскільки важливо шанувати, розвивати та збагачувати нашу мову, знати її історію. Тоді жоден ворог не зможе згубити ні мови, ні нас, як народ.

Українська мова - це наш дух, наша душа, наша пісня.

9 листопада в Україні відзначають День української писемності та мови. Це саме те свято, коли в нас є нагода вклонитися Слову – його красі та виразності, влучності та розмаїттю, мелодійності та багатству. Мова, як струмочки, увібрала потічки слів, приказок, думок, текстів, живого спілкування. Народна мудрість стверджує: скільки знаєш мов, стільки разів ти людина. Але ми впевнені, що без рідної мови жодна людина не здатна повноцінно почувати себе частиною власного народу, його історії та культури.

Напередодні Дня української писемності та мови у КЗ «Публічна бібліотека» Вишневої міської ради пройшло засідання розмовного клубу « Ми разом». Тема засідання: «Народ скаже, як зав’яже». Вчитель методист Вишнівського академічного ліцею «Основа» Костова Неоніла Леонідівна познайомила всіх присутніх з пісенною спадщиною нашої країни, а також «пригостила» всіх діалектизмами. Вчитель музики Вишнівського академічного ліцею «Основа» Лазорик Христина виконала три пісні в народному та академічному стилі. Бурхливими оплексами та криками браво закінчилося святкове засідання клубу.

Дружня атмосфера, допитливі очі слухачів, тільки гарні емоції!!! Розходитися ніхто не хотів. Але попереду ще цікаві зустрічі!!!

 

Оксана Бабич,

бібліотекар І категорії відділу обслуговування 

читачів  КЗ «Публічна бібліотека»  Вишневої міської

ради,Бучанського району Київської обл.