Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Експозиція «Нація нескорених: від козацтва до сьогодення»

 

Матеріал поданий без змін

 

 

НАЦІЯ  НЕСКОРЕНИХ: ВІД КОЗАЦТВА ДО СЬОГОДЕННЯ

/До дня захисників і захисниць України/

(з досвіду роботи Обухівської центральної публічної бібліотеки Обухівської міської ради)

 

14 жовтня народ України відзначає одне з найбільш важливих свят в сучасній історії держави – День захисника України. Цього ж дня, як відомо, святкується День українського козацтва та Покрова Пресвятої Богородиці, адже саме Матір Божу козаки вважали своєю небесною заступницею й покровителькою.

Крім того, 14 жовтня також вважається днем заснування Української повстанської армії.  В цьому році минає 80 років  від дня заснування УПА. У цей день віддають почесті воїнам, які боролися за незалежність країни і продовжують боротися за суверенітет держави у війні з Росією і згадують тих, хто віддав життя  за свободу і незалежність нашої країни,  особливо зараз, під час повномасштабного вторгнення Росії на територію України.

У 2022 році День захисників і захисниць України наші воїни зустрінуть на полі бою. Ми, працівники Обухівської центральної публічної  бібліотеки Обухівської міської ради , низько вклоняємося нашим захисникам та щиро дякуємо за спокійні дні і ночі, мирне небо і за ту жертовність, ціною якої  вони наближають нашу перемогу! А вона  неодмінно буде!

Для користувачів бібліотеки до цього свята  в читальному залі  оформлено хроніко – документальну експозицію «Нація нескорених: від козацтва до сьогодення», на якій представлена література  про козацтво, січових стрільців, воїнів УПА, героїв Крут, Небесну Сотню, героїв АТО і героїв нашої громади, що віддали свої життя в  російсько – українській війні. Біля експозиції проводяться інформаційні бесіди та огляди літератури. Слава Україні!  Слава Героям!

Л.Храпач,

завідуюча Обухівською центральною

  публічною бібліотекою Обухівської міської ради