Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

У бібліотеці села Дівички були виготовлені вітальні листівки для Захисників

 

Матеріал поданий без змін

 

 

Виготовлення вітальних листівок до Дня захисників і захисниць у бібліотеці села Дівички

 

(з досвіду роботи Дівичківської ОТГ)

 

14 жовтня Україна відзначає День захисників і захисниць, згадуючи всіх, хто в різні часи  обороняв та боронить нині наш суверенітет і територіальну цілісність.

Також 14 жовтня на державному рівні відзначаємо 80-річчя створення Української повстанської армії (14 жовтня 1942 року). Ці дві дати нероздільно пов'язані військовими традиціями, героїзмом, історією воїнства, боротьбою за державність.

Цього року вшановуємо сучасних захисників і захисниць України та воїнів УПА під гаслом "Боролись! Боремось! Поборемо!".

Дату 14 жовтня для Дня захисників і захисниць України обрали невипадково. Історія цього свята має давню традицію. Покрову Пресвятої Богородиці відзначали козаки, за що свято отримало другу назву - Козацька Покрова.

На передодні відзначення Дня захисників і захисниць у бібліотеці села Дівички з користувачами нашої бібліотеки були виготовлені вітальні листівки для Захисників.

У бібліотеці діє книжкова виставка "У боротьбі за волю України", де представлено документальну, історичну, художню патріотичну літературу.

До уваги користувачів на виставці представлено книги отримані за Державною програмою поповнення бібліотечних фондів від Українського інституту книги.

 

Підготувала завідувачка

бібліотеки філії села Дівички

Сергієнко Н.О.