Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Виставка картин приурочена Дню захисників та захисниць України

 

Матеріал поданий без змін

 

 

«Журба з красою обнялася»…

(з досвіду роботи Публічної бібліотеки відділу культури Кагарлицької міської ради)

 

Саме під такою назвою в Центральній бібліотеці проходить виставка картин, приурочена Дню захисників та захисниць України. На виставці представлено 12 полотен нашої землячки, кагарличанки Яни Семенюк. 

Яна ніколи не навчалася художньому мистецтву в спеціальних школах чи гуртках. Але малювати почала з раннього дитинства, бо дуже цю справу любить. І варто сказати – вона їй чудово вдається. Малює молода художниця різними матеріалами, а в тематиці віддає перевагу пейзажам. Тому й для самої мисткині стало приємною неочікуваністю, коли на картинах почали з’являтися люди. 

Не випадково виставка має назву «Журба з красою обнялася». У картинах тісно переплелися рідна Україна та страшна війна, що в ній вирує. Картини містять настільки багато символічних деталей, що можна годинами розглядати кожну і при цьому знаходити щось нове й нове. У них любов, віра в нашу перемогу, молитва, воїни, жінки і діти, Київ, Карпати й український Крим, ангели Небесної Сотні та мужні захисники й захисниці сьогодення. 

Малювання заспокоює художницю, допомагає їй вилити свої тривоги і надії. Тож бажаємо, що Яна уже скоро могла поповнити свою галерею картинами із зображенням радості нашої перемоги!

 

Лілія ЛИТВИН, 

директор бібліотеки