Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Квітни в віках, моя Біла Церкво!

 

Матеріал поданий без змін

 

 

Виставкова діяльність бібліотек області

990-річчю Білої Церкви присвячується

(Із досвіду роботи КЗ БМР Білоцерківська ЦБС ім. П.Красножона)

 

«Квітни в віках, моя Біла Церкво!» –  під такою назвою в бібліотеці-філії №1 для дітей  КЗ БМР Білоцерківська ЦБС ім. П.Красножона  відбулося відкриття персональної виставки картин молодої художниці, читачки бібліотеки Анни Воронюк. Експозиція живопису присвячена Дню міста. 

Двадцять вісім чудових пейзажів Білої Церкви нині прикрашають читальний зал книгозбірні. Кожна з цих робіт – ніби освідчення мисткині в любові до малої батьківщини, в них стільки тепла й ніжності!..

Усміхнена, позитивна дівчина охоче розповіла про своє захоплення живописом, про улюблені роботи, про навчання в школах мистецтв міста і в Київській державній академії декоративно-прикладного мистецтва та дизайну ім. Михайла Бойчука, студенткою якої наразі вона є.

Привітали майстриню пензля з персональним відкриттям експозиції бібліотекарі та читачі – члени клубу «Водограй» Академії пенсіонерів. 

З вітальним словом до Анни Воронюк звернулася директорка Білоцерківської школи мистецтв №1 Леся Крижешевська. Вона розповіла про успіхи молодої художниці під час навчання в школі та про її перші кроки в мистецтві, звернула увагу на помітний малярський почерк.

Презентована виставка є дебютною для Анни, тому, звісно, вона дуже хвилювалася. Підтримати, порадіти за неї прийшов на зустріч дідусь – давній друг бібліотек, краєзнавець-аматор, ентузіаст, натхненник Анатолій Скепко. Варто зазначити, що пан Анатолій доклав значних зусиль в оформленні виставки. 

Анатолій Володимирович представив загалу свою нову відеороботу – краєзнавче дослідження «Меріам Купер, американський авіатор, і Біла Церква». Тож, учасники творчої зустрічі отримали неабияке задоволення від спілкування з талановитими представниками родини Скепко-Воронюк.

Дякуємо Анні Воронюк  за творчість і запрошуємо всіх бажаючих відвідати виставку «Квітни в віках, моя Біла Церкво!» у бібліотеці-філії №1 для дітей.

 

Тетяна Качанова,

зав. бібліотекою-філією №1 для дітей 

КЗ БМР Білоцерківська ЦБС ім. П.Красножона, Київська обл.