Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Там, де живе рідна мова, живе український народ»

 

Матеріал поданий без змін

 

Серце нації б’ється у слові!

 

(Із досвіду роботи КЗ БМР Білоцерківська ЦБС ім. П.Красножона)

 

З метою поглиблення знання про мову як основу духовності, виховання любові і поваги до української мови як мови державної та материнської, в бібліотеці-філії №6 КЗ БМР Білоцерківська ЦБС ім. П.Красножона проведено цикл заходів з нагоди Міжнародного дня рідної мови. 

Для читачів − учнів 4-Б класу БЗШ №23 (класовод Оксана Поліщук) працівники філії провели мовознавчий батл «Рідна мова й Україна – найдорожче, що в нас є!». Бібліотекарки познайомили присутніх з історію виникнення свята, розповіли легенду про походження української мови та цікаві факти про мови народів світу.Діти взяли участь у мовному колажі «Магія рідного слова» та мовознавчих перегонах «Багатогранна мова». Четвертокласники мали можливість поринути у багатющий світ краси української мови шляхом виконання різноманітних лінгвістичних завдань: «Словограй», «Загадки-шаради», «Загадки-жарти», «Прислівя-перевертні», «Дивосвіт запитань».

Доповненням заходу став конкурс читців творів Лесі Українки, який підготували четвертокласники. Чотирнадцять конкурсантів боролись за звання кращого декламатора. Переможцями стали: Софія Лановенко за декламування вірша «Мамо, іде вже зима», Ірина Шкарапута («Хто вам сказав, що я слабка»), Вікторія Лабунська («Конвалія»), Славія Бреус («Вже сонечко в море сіда»). Всі учасники конкурсу отримали солодкі подарунки, а переможці – призи від бібліотекарів.

Спільно з гуртківцями студії декоративно-ужиткового мистецтва «Азалія» у книгозбірні було проведено мистецьку годину «Мова калинова».

В читальній залі оформлена книжкова виставка «Там, де живе рідна мова, живе український народ», на якій представлені книги, в яких висвітлюється історія народження та розвитку однієї з наймилозвучніших мов світу – української.

 

Людмила Романюк,

бібліотекар філії №6 КЗ БМР Білоцерківська

ЦБС ім. П.Красножона, Київська обл.