Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

В Баришівській бібліотеці презентовано книжково-ілюстративну виставку-пам’ять «Лицарі Небесної Сотні»

 

Матеріал поданий без змін

 

Небесна Сотня – герої нашого часу

(З досвіду роботи Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Броварського району Київської області)

 

Горить свіча і пам'яті сльоза,

Додолу з неї краплями стікає,

Земля ридає, плачуть небеса,

Героїв Україна пам'ятає..

Б.Пісний

 

20 лютого по всій Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні – на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян в боротьбі за свої права. Ми вшановуємо пам'ять  Героїв Небесної Сотні,  які віддали своє життя за нашу рідну землю, за Україну. Кожен із цієї Небесної Сотні, як і ми з вами, мав свою сім`ю, батьків, друзів, захоплення, свої симпатії і свої невідкладні справи. Але поклик їхньої душі саме в цей час призвав їх до боротьби за вільну, демократичну, чесну Україну.

В Баришівській центральній бібліотеці для дорослих Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської  селищної  ради  презентовано книжково-ілюстративну виставку-пам’ять «Лицарі Небесної Сотні». Один з розділів книжкової виставки, присвячений нашому земляку Герою України  з села Морозівка   Юрію Поправці.

18 лютого 2022 року провідний бібліотекар відділу обслуговування Баришівської центральної бібліотеки для дорослих Раїса Марченко підготувала  онлайн-годину патріотичної поезії «Небесна Сотня – герої нашого часу» на сторінці «Баришівська центральна бібліотека для дорослих Баришівської ЦБС» у мережі Фейсбук. 

Працівники Баришівської бібліотеки для дітей провели онлайн-хронометр пам’яті «Не серед нас та  разом з нами, в серцях у пам’яті, в думках».

До тихої акції «Ангели  пам’яті» долучилися працівники Баришівської  бібліотеки для дітей спільно з відділом фінансів Баришівської селищної ради та  бібліотечні працівники бібліотек-філіалів сіл Перемога (Світлана Мойсієнко), Паришків  (Юлія Крамаренко), Веселинівка (Любов Чирва), Коржі (Тетяна Лапа), Селичівка (Тетяна Сидоренко)

 

Зав. методично-бібліографічним відділом

Баришівської ЦБС

Наталія Лавріненко